У “Євробаченні-2023” у британському Ліверпулі візьмуть участь 37 країн


20:4521.10.2022

Це на три менше, ніж минулого року. Крім Чорногорії та Республіки Північна Македонія, у переліку відсутня Болгарія.

Перші дві країни довели рішення відсутністю коштів. Офіційної заяви від болгарського мовника BNT поки що не надходило.

Про це повідомили у четвер у Європейському мовному союзі (EBU), передає ERR.ee.

В EBU дали зрозуміти, що очікувати нових учасників наступного року також не слід. Раніше серед шанувальників конкурсу обговорювалися, зокрема, кандидатури Республіки Косово та Казахстану. Знову повернутися до формату не планують і Боснія та Герцеговина, Туреччина та Угорщина.

Спочатку конкурс мала прийняти Україна, оскільки група Kalush Orchestra, яка її представляла, посіла перше місце на “Євробаченні-2022”. Але через воєнні дії, що продовжуються, Європейський мовний союз ухвалив рішення перенести шоу до Великобританії, чий представник Сем Райдер посів друге місце.

Україна автоматично пройде у фінал “Євробачення-2023” разом з “великою п’ятіркою”, до складу якої входять країни, які мають найбільший фінансовий внесок у проведення конкурсу. Це Франція, Німеччина, Італія, Іспанія та Великобританія.

Білорусь та Росія раніше були усунені від участі у музичному змаганні. Білорусь – у 2021 році через порушення правил: текст пісні від цієї країни не відповідав вимогам “Євробачення”, які забороняють політичні послання. РФ було виключено з учасників конкурсу через вторгнення в Україну.

Як повідомляло Інше ТВ, Північна Македонія та Чорногорія заявили, що у зв’язку зі складними економічними умовами та зростанням цін на енергоносії держави відмовляються від участі у конкурсі пісні “Євробачення” у 2023 році.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube