«Ловець снів»: в Миколаєві відкрилась виставка миколаївської художниці Любові Ніколаєвої (ФОТО)


06:0601.10.2022

30 вересня у Центральній міській бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького розпочала роботу персональна виставка «Ловець снів» миколаївської художниці Любові Ніколаєвої, присвячена Всеукраїнському дню бібліотек.

Виставка є першим кроком у реалізації другої основної частини проєкту «Виклик: творчість проти війни» Культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса» при підтримці Центральної міської бібліотеки ім. М. Л. Кропивницького (директорка Інга Хоржевська).

Про це повідомила голова Культурно-мистецької асоціації “Арт-спокуса”.Валентина Кривцова, передає Інше ТВ.

Для Любові Ніколаєвої графіка – спосіб максимально виразити своє світогляд. Витончені філософські роботи стали прекрасним смисловим доповненням до книжок багатьох миколаївських авторів.

Найкращий час для творчості – ніч, яка сама по собі надихає на створення дивовижних образів. Вони приходять у снах, просяться на папір з середини душі, а в процесі роботи наповнюються деталями. Що виходить з-під її олівця чи пера, майстриня розуміє тільки потім. Коли по завершенню роботи починає розгадувати значення своїх же малюнків. Або снів?..

У творчості Любові Ніколаєвої прихована велика кількість світів, життєвих історій, реальних героїв і фантастичних образів. Доволі часто художниця використовує гру контрастів. На темному тлі малюнку зображає яскравий акцент, схожий на промінь світла у тунелі.

«Сьогодні кожен з нас опинився в ситуації, коли серед темряви війни ми шукаємо рятівне світло. Приємно, що таким місцем, таким рятівним світлом для миколаївців стала бібліотека. Можна провести паралель між творчістю Любові Ніколаєвої та багатогранним виміром, який існує у бібліотеці. Адже потрапляючи до храму книг і гортаючи сторінки, кожен з нас обирає свій особливий світ, закохується у героїв, перемагає фантастичних істот. А можливо, проживає життєві історії інших людей, замислюється над своєю долею та знаходить відповіді на важливі питання. Все завдяки книзі – гармонійному поєднанню творчості письменника і художника», – каже Валентина Кривцова.

Як повідомляло Інше ТВ, 9 вересня у Центральній міській бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького розпочала роботу персональна виставка миколаївської вишивальниці Єлизавети Козирєвої – «Берегиня дому».



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube