Перша з початку російського вторгнення: в Миколаєві відкрилась персональна виставка вишивальниці Єлизавети Козирєвої (ФОТО)


18:4609.09.2022

Сьогодні, 9 вересня, у Центральній міській бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького (директорка Інга Хоржевська) розпочала роботу персональна виставка миколаївської вишивальниці Єлизавети Козирєвої – «Берегиня дому».

Виставка, присвячена до Дня міста, є першою з творчого циклу «Берегині України». Учасницями даного циклу стануть миколаївські майстрині культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса». Мета виставкового проєкту – ознайомити глядачів з творчістю жінок прифронтового міста-героя Миколаєва. Розповісти про важливу роль жінки-Берегині під час війни, головною місією якої стає відродження та збереження головних цінностей України: родини, традицій, культури.

Про це повідомила голова Культурно-мистецької асоціації “Арт-спокуса”.Валентина Кривцова, передає Інше ТВ.

Для виставкової експозиції авторка підготувала 15 вишитих картин, вишитих бісером, атласними стрічками і нитками. Таку вишивку називають «світська», адже вироби створюються для естетичного задоволення та оздоблення інтер’єру. Це квіткові натюрморти, пейзажі, зображення птахів, а також дитяча тематика.

Це перша виставка за період повномасштабної війни. А це означає, що життя продовжується, а ми працюємо на відновлення нашого міста!

З Днем народження, нескорений Миколаєве! Зі святом, шановні миколаївці!

Як повідомляло Інше ТВ, з нагоди святкування Дня міста Агенція розвитку Миколаєва організувала авторську онлайн-екскурсію Миколаєвом з екскурсоводом Анною Червак та її «Фабрика Путешествий».



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube