Фільм «Клондайк», який буде змагатися за «Оскар» від України, отримав нагороди фестивалів у США, Косово та Грузії


07:0427.09.2022

Стрічка отримала Приз журі за видатну режисуру на кінофестивалі у Crested Butte Film Festival, який входить до рейтингу «25 найкрутіших кінофестивалів світу» за версією журналу MovieMaker Magazine.

Також днями стрічка здобула нагороди ще двох фестивалів.

Про це повідомляють у Держ Кіно, передає Інше ТВ.

Так, на Приштинському міжнародному кінофестивалі у Косово (PriFest – Prishtina International Film Festival) «Клондайк» став «Найкращим повнометражним фільмом» міжнародного конкурсу Global cinema та нагороджений відзнакою Media award від журі, у складі якого визнані журналісти балканського регіону.

У Грузії на Міжнародному кінофестивалі арт-хаусного кіно в Батумі Batumi International Art-House Film Festival отримав призи як «Найкращий фільм» та за «Найкращу режисуру» у міжнародному конкурсі.

Фільм «Клондайк», призер Санденсу і Берлінале, вийде на екрани українських кінотеатрів цієї осені, з 3 листопада. Також «Клондайк» змагатиметься за номінацію на премію «Оскар» у категорії «Найкращий міжнародний художній фільм» від України. Відомий американський кіножурнал Variety опублікував свої щорічні прогнози щодо лідерів у цій категорії, в яких включив український фільм у ТОП-8.

Стрічка, яка створена за підтримки Держкіно України, розповідає про події війни на Донбасі та подружжя, яке чекає народження дитини, мешкаючи поблизу місця збиття літака рейсу MH17. Це четверта повнометражна робота Марини Ер Горбач («Омар і ми», «Люби мене», «Гарчання чорних псів»), яка також є авторкою сценарію.

Головну роль виконала Оксана Черкашина («Погані дороги»), акторка театру і кіно, володарка Премії кінокритиків «Кіноколо». Доповнили каст Сергій Шадрін («Чорний ворон») і Олег Щербина («Черкаси», «І будуть люди»).

Як повідомляло Інше ТВ,  В нацотборі на «Оскар» бере участь тільки один фільм – «Клондайк»



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube