В нацотборі на «Оскар» бере участь тільки один фільм – «Клондайк»


13:2204.09.2022

Український Оскарівський Комітет завершив приймання заявок для участі фільмів у відборі на премію “Оскар” Американської академії кінематографічних мистецтв та наук у категорії “Найкращий міжнародний повнометражний фільм” від України.

Цього року в національному відборі участь братиме 1 фільм – “Клондайк” режисерки Марини Ер Горбач.

Про це повідомили у ДержКіно України, передає Інше ТВ.

Стрічка “Клондайк” зображує історію родини, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької області. Коли Ірка і Толік очікують народження першої дитини, війна жорстоко вривається в їх життя разом з уламками збитого “Боїнга”. Жінка відмовляється евакуюватися, навіть коли село захоплюють озброєні угрупування.

Тепер Український Оскарівський Комітет перевірить фільм на відповідність вимогам Американської академії та проведе засідання з офіційним оголошенням кандидата.

Стрічка також була представлена на Берлінському міжнародному кінофестивалі в програмі Panorama, яка фокусується на найбільш актуальному міжнародному кіно. Фільм удостоїли двох нагород: Екуменічного журі та Глядацьких симпатій.

Українські продюсери: Марина Ер Горбач, Святослав Булаковський (Kedr Film). Турецький продюсер — Мехмет Баґадир Ер (Protim V.P.).

Фільм створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Як повідомляло Інше ТВ, Український фільм «Мати Апостолів» переміг у трьох номінаціях на кінофестивалі у Швеції



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube