В Україні понад 14 тисяч цивільних людей стали жертвами російського вторгнення – ООН


09:0010.09.2022

Станом на 9 вересня внаслідок повномасштабного вторгнення Росії в Україну загинули 5767 цивільних осіб, 8292 дістали поранень. Загалом підтвердили 14 059 жертв серед цивільного населення.

Про це пише «Прямий», посилаючись на дані, які під час брифінгу повідомила голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер.

Водночас вона заявила, що фактичні цифри, ймовірно, є набагато більшими.

Крім того, за словами Богнер, ООН підтвердила, що принаймні 416 осіб стали жертвами свавільних затримань і насильницьких зникнень на територіях, окупованих Російською Федерацією, або на територіях, контрольованих на той час Збройними силами Росії та пов’язаними озброєними групами.

“З них 16 було знайдено мертвими, 166 звільнено. Ми також зафіксували 51 свавільний арешт і ще 30 випадків, які можуть бути кваліфіковані як насильницькі зникнення, вчинені українськими правоохоронними органами”, — зазначила голова Моніторингової місії.

Як повідомляло Інше ТВ, рф скликала Радбез ООН для обговорення надання зброї Україні і оскандалилась. Як реагували різні країни (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube