рф скликала Радбез ООН для обговорення надання зброї Україні і оскандалилась. Як реагували різні країни (ФОТО)


17:2909.09.2022

Росія привела на скликане нею ж засідання Ради безпеки ООН на тему постачання західної зброї Україні громадянку Сербії Драгану Трифкович, яку там представили “директоркою белградського Центру геостратегічних досліджень”. Вона повторила в промові пропаганду і фейки РФ, а постпред України Сергій Кислиця закликав потім перевірити її на зв’язок щонайменше з російською терористичною організацією ЛНР.

У соцмережах та виступах Трифкович активно підтримує війну Росії на знищення України та її народу, схвалюючи російський наратив про “українських нацистів”.

Союзниця окупантів, називаючи Україну “колишньою УРСР”, заявила, що “важливо враховувати аргументи обох протиборчих сторін”, що західна зброя “вбиває цивільне населення”, що вона “опиняється в третіх країнах, часто в руках терористів, частину вже переправлено до Боснії та Герцеговини, і до Косово”.

Трифкович, яка читає “лекції з геополітики” в Академії при президенті РФ, повторила фейк Кремля про те, що по будівлі в СІЗО в Оленівці, де Росія вбила десятки українських військовополонених, вдарили ЗСУ “із західного озброєння”, і заявляла, що “українська сторона хоче домогтися якнайбільшої кількості жертв серед цивільних”.

Після засідання Радбезу український дипломат виклав фото, де Трифкович знаходиться на тимчасово окупованій території в Луганській області з терористами, включно з російським неонацистом-садистом Олексієм Мільчаковим, схвалюючи їх і те, що відбувається.

  Нажмите выше, чтобы увеличить

Нажмите выше, чтобы увеличить

Кислиця нагадав, що Росія постійно використовує майданчик ООН, щоб нести пропаганду, і залучає для цього своїх маріонеток, передає Ліга.

Але повернімося до засідання Радбезу.

Постійний представник Китаю в ООН Ген Шуан підтримав Росію та її сербського “експерта” у тому, що постачання Заходом озброєнь Україні, яка веде визвольну війну проти російського повномасштабного вторгнення, “зроблять лише гірше”. Про це він заявив на засіданні Ради безпеки, скликаному РФ з пропагандистською метою.

Китайський посол висловив стурбованість, що на поле бою надходить дедалі більше озброєння, а це, вважають у Пекіні, “створює перспективу затяжного конфлікту”.

Шуан підтвердив позицію КНР, за якою постачання зброї нібито не принесе мир, а “підливання олії у вогонь лише посилить проблему”. Китайський постпред заявив, не навівши жодних доказів, що “велика кількість техніки, що потрапляє не в ті руки”, викличе “нескінченні проблеми та створить загрозу безпеці в Україні й у ширшому регіоні”.

Далі він провів паралелі між Україною й Афганістаном/Сомалі в плані постачання зброї – те, що робить час від часу пропаганда Кремля.

Представники США, Великої Британії, Ірландії та Франції в Раді безпеки заявили, що Україна має повне право захищатися від агресії – і їхні країни підтримають її у цьому до перемоги.

Едвіг Міссамбо (Габон) сказав, що війна – це те, що “людству не потрібно”, і додав – “прийшов час змусити замовкнути гармати в Україні”. Він погодився з ініціаторами засідання, що “більше зброї призводить до більшої кількості смертей, руйнувань і страждань”.

Ферріт Ходжа (Албанія) заявив кремлівським пропагандистам, що на війні в Україні немає жодних “протиборчих сторін”, а “є агресор і країна, що правомірно захищається”.

Ручіра Камбой (Індія) зазначила, що Делі нещодавно відправив 12 партію допомоги в Україну, “зберігаючи свої національні цінності, що сприймають світ як одну родину”.

Лана Закі Нуссейбе (ОАЕ) констатувала, що “події в Україні – це результат війни”. Вона заявила, що “вкрай важливо, щоб одержувачі зброї звітували, щоб ця зброя ненавмисно не потрапила до рук терористів”.

Роналдо Коста Філью (Бразилія) поскаржився, що впадає в зневіру, оскільки війна йде понад пів року, і, попри постійні обговорення на Раді безпеки, “нам не вдалося домогтися припинення бойових дій”. Він вважає, що “немає альтернативи переговорам про припинення вогню як першому кроку на шляху до розв’язання кризи”.

Кейт Моран (Ірландія) заявила, що РФ настав час припинити використовувати Радбез як платформу для розповсюдження фейків “і перестати зображати себе жертвою своєї ж агресії перед мерзенними звинуваченнями, вчиненими нею проти України”.

Ніколя де Рів’єр (Франція) запевнив, що військова, гуманітарна, економічна й політична допомога Україні “триватиме доти, доки триває російська збройна агресія”.

Барбара Вудвард (Британія) сказала, що Україна бореться не лише за своє існування, “але й на захист принципів самого Статуту ООН” – “і досягає успіху”.

Річард Міллс (США) звернувся до посла РФ зі словами “ми не припинимо нашу підтримку України тільки тому, що Росія розчарована тим, що її спроба зміни влади в Україні не пішла за планом”. Він також закликав членів Ради безпеки подумати, що б вони робили на місці України, поставивши запитання: “Як би ви відреагували, якби на вас напав більший сусід? Що б ви попросили у міжнародної спільноти?”



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube