Швеція передасть Україні артилерійські установки Archer та сучасні ЗРК


09:0001.09.2022

Швеція надасть Україні черговий пакет допомоги вартістю 1 млрд шведських крон (близько $100 млн.).

Це вже сьомий оборонний пакет, повідомила міністерка оборони Швеції Анн Лінде у Twitter, пише Gazeta.ua.

Половина з наданих коштів піде на зброю і боєприпаси. За її словами, це не останній пакет.

“Шведський уряд надає 7-й військовий пакет Збройним силам України з артилерійськими боєприпасами на суму 500 мільйонів шведських крон. Це не останній пакет. Шведське Управління матеріально-технічного забезпечення оборони (FMV) і Збройні сили оцінять можливість надання артилерії Archer, протиповітряної оборони RBS70 тощо. Швеція – разом з Україною”, – написала Лінде.

Archer – це 115-міліметрова шведська самохідна артилерійська установка, призначена для знищення живої сили, артилерійських батарей, а також для забезпечення проходів по мінних полях та польових загородженнях. Вона має повністю автоматизовану систему перезаряджання.

Радіус стрільби установки – понад 50 км. Скорострільність – 8-9 пострілів за хвилину. Повний боєкомплект із 21 снаряду може відстріляти за три хвилини.

ЗРК RBS70 – це шведський універсальний переносний зенітно-ракетний комплекс, призначений для ураження повітряних цілей. Він важить 87 кг та оснащений лазером для наведення, радіоприймачем з автоматичним декодером сигналу з РЛС виявлення цілей.

Ракети наводяться по лазерному променю й мають ефективну дальність польоту до 8 км і до 5 км по висоті. Час розгортання бойового положення становить 30 с, а дальність пострілу – 12 км.

Як повідомляло Інше ТВ, Партнери надали Україні допомогу на $17,5 млрд – КМУ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube