Швейцарці посилять вимоги до отримання соцдопомоги українцями


08:0218.08.2022

Влада оголосила, що при розгляді заявок на отримання соціальної допомоги враховуватимуть фінансове становище українських біженців зі статусом S. Це приводить вимоги до одержувачів захисного статусу у відповідність до вимог до біженців у Швейцарії.

Про це пише SWI, передає Інше ТВ.

На сьогоднішній день трохи більше 60 000 людей з України прибули до Швейцарії та отримали статус захисту S, який дозволяє їм отримувати соціальну допомогу, а також працювати в країні.

І у випадку для людей, які прибули з України, такі активи, як коштовності, автомобілі, а також банківські активи чи нерухомість у рідній країні, не враховуються при розрахунку права на соціальну допомогу.

Ця практика відрізняється від того, як у Швейцарії надають допомогу тимчасово прийнятим людям з інших країн. Досі заможні українці також могли отримувати соціальну допомогу.

«Ми помітили, що громадськість критикує різне ставлення до тих, хто тимчасово допущений і потребує захисту, – сказала швейцарському громадському телебаченню SRF генеральний секретар Кантональної конференції соціальних директорів Габі Шеллезі. – Тому наша рада обговорювала різні варіанти того, як ми повинні враховувати доходи, а також активи осіб, які потребують захисту у майбутньому».

Минулого тижня кантональна влада, відповідальна за соціальну допомогу, погодилася посилити правила – з тим, щоб доходи та майно біженця враховувалися незалежно від того, чи отримано вони в Україні чи Швейцарії.

Це означає, що якщо люди зі статусом S знімають кошти з банківських рахунків в Україні або купують там інші активи, ці кошти мають враховуватися при оцінці їхнього доходу.

Єдиним винятком залишається автомобіль, оскільки він необхідний для повернення на батьківщину, каже Габі Шеллезі. І, за її словами, нічого хорошого не вийде з того, якщо ситуація змусить українців продати цю машину.

Очікується, що нові рекомендації щодо того, як чинити з автомобілями та іншими активами, такими, як ювелірні вироби, будуть надані наприкінці осені.

Як повідомляло Інше ТВ, “Батальйон Монако”. Українські “VIP-біженці” на Лазурному узбережжі (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube