“Батальйон Монако”. Українські “VIP-біженці” на Лазурному узбережжі (ВІДЕО)


07:0417.08.2022

Увечері 16 серпня на YouTube-каналі видання “Українська правда” вийшов фільм-розслідування “Батальйон Монако” про українських “VIP-біженців” на Лазурному узбережжі.
В описі до відео йдеться, що виданню надходили повідомлення про “непристойно велику кількість” українських “VIP-біженців” у Монако, Монте-Карло та Ніцці.

“Лунали різні прізвища та різні адреси. Але ми вирішили, що краще один раз побачити, ніж 100 разів почути. І дорогою до Туреччини та яхт російських олігархів заїхали на декілька днів на Лазурне узбережжя. Побачене сильно контрастує з тим, що вже шостий місяць переживає Україна та українці. Лазурний берег історично – одне з улюблених місць для літнього відпочинку світових еліт. Саме тому складно зрозуміти, навіщо українські мільйонери та мільярдери, які не одне десятиліття послаблювали країну, вирішили пересидіти війну саме там, на очах у всього світу. Світу, який зараз допомагає зробити Україну міцнішою. Гіршої антиреклами, здається, аніж Bentley та Maybach останніх моделей на українських номерах, годі й шукати”, – вважають у ЗМІ.

Автор розслідування – журналіст “Української правди” Михайло Ткач. У матеріалі фігурує група відомих українських бізнесменів. Ткач каже, що в Монако автомобілі з українськими номерами “можна побачити чи не кожні п’ять хвилин”, а забудований приватними маєтками курорт Сан-Жак-Кап-Ферра, який розташований поряд із Ніццою, українські бізнесмени “перетворили на французьку Конча-Заспу”.

У фільмі фігурує кілька імен нардепів із забороненої “Опозиційної платформи – За життя”, зокрема Ігор Абрамович та Вадим Столар. Абрамович, згідно з розслідуванням, може орендувати у Кап-Ферра віллу, яка належить російському банкіру Борисові Давлетьярову. Абрамовича журналісти побачили на одній із вулиць Кап-Ферра.

Також знімальна група зафіксувала заходження до берегів Монако яхти українського бізнесмена Костянтина Жеваго, який посідає третє місце в рейтингу найбагатших українців за версією “Forbes Україна” за 2021 рік. Яхта має напис “Z” на борту. Назва не має стосунку до одного із символів російського вторгнення в Україну, заявляли у пресслужбі Жеваго виданню “Forbes Україна” ще у червні. “Назва відповідає першій літері англійської транслітерації прізвища родини Жеваго (Zhevago)”, – ішлося у повідомленні. Бізнесмен, згідно з релізом, не планував змінювати назву яхти.

Журналісти помітили його на борту цієї яхти в Монако і зняли на відео за допомогою дрона. До порту яхта не заходила, простоявши біля берегів Монако кілька днів. Жеваго із 2019 року розшукує Держбюро розслідувань. Відомство заявляло 15 липня, що Інтерпол оголосив його у міжнародний розшук, але пресслужба бізнесмена поінформувала, що це не відповідає дійсності.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube