“Сталося займання”. В Криму підтвердили – під Джанкоєм детонують боєприпаси, жителів евакуюють (ВІДЕО)


10:4116.08.2022

Міністерство оборони Росії підтвердило, що в районі села Майське Джанкойського району окупованого Криму сталася пожежа на майданчику з боєприпасами.

Міноборони РФ повідомляє: “16 серпня близько 06:15 у районі населеного пункту Майське (Джанкойський район) сталося займання на території обвалованого майданчика тимчасового зберігання боєприпасів однієї з військових частин. В результаті займання сталася детонація боєприпасів, що там зберігалися”.

https://t.me/crimeainform/37668#:~:text=%3Cscript%20async%20src%3D%22https%3A//telegram.org/js/telegram%2Dwidget.js%3F19%22%20data%2Dtelegram%2Dpost%3D%22crimeainform/37668%22%20data%2Dwidth%3D%22100%25%22%3E%3C/script%3E

Причини пожежі з’ясовуються. У Міноборони Росії заявили, що потерпілих немає.

У свою чергу, так званий “голова Криму” Сергій Аксьонов повідомив, що дві людини постраждали. За його словами, детонація боєприпасів у Джанкойському районі триває, мешканців селища евакуювали:

 “Наразі триває детонація. Є двоє постраждалих серед цивільного населення, їхньому життю нічого не загрожує. Йде евакуація мешканців, для забезпечення безпеки людей виводять за п’ятикілометрову зону”.

З Майського вже вивезли близько 2 тисяч людей.

В адміністрації Майського розповіли, що поблизу села був дислокований військовий об’єкт.

“Це колишня ферма. Тимчасова дислокація військова. Детонація боєприпасів”, – сказав співрозмовник ТАСС.

Раніше зранку ЗМІ повідомили про вибухи та пожежу в районі Джанкоя, а один із лідерів кримських татар Рефат Чубаров із посиланням на джерела на півострові повідомив, що “влучили у сховище боєприпасів”.

Крім того, на півночі Криму була пожежа на трасформаторній підстанції, її локалізували.

За деякою інформацією, поблизу проходить залізниця, якою росіяни доставляють військову техніку на материкову частину України, повідомляє УП.

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак та його радник Михайло Подоляк відреагували на вибухи поблизу Джанкоя в соцмережах. Єрмак розмістив малюнок із підписом “дуже мені подобається ця бавовна”, а Подоляк написав, що вибухи складів– це “демілітаризація в дії”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube