Українці розробили безпілотний електропідводний човен Kronos для комерційних, рятувальних та військових операцій – є місця для торпед та десанту (ФОТО)


10:2516.08.2022

Українські розробники компанії Highland Systems створили електричний самозарядний підводний човен під назвою Kronos. Човен-гібрид призначений для комерційних, рятувальних та військових операцій.

Про це повідомляє Аutogeek.

Унікальність субмарини – у конструкції з використанням технологій “стелс”, завдяки чому забезпечено високу швидкість, стійкість та економію палива.

Українці розробили безпілотний електропідводний човен Kronos для комерційних, рятувальних та військових операцій - є місця для торпед та десанту (ФОТО) 1

Субмарина має режим дистанційного управління на відстань близько 250 кілометрів. У режимі безпілотного апарату здатна транспортувати вантажі (під водою – до 3,5 тонни вантажу) та вражати ворога торпедами. На неї можна встановити до шести електричних торпед, зокрема Black Scorpion компанії Leonardo. Борт має десять місць для десантників, які можуть вийти під водою.

Довжина човна – 9 метрів, ширина – 7,4 метра, висота – 2,2 метра. Човен має складні крила, які дозволяють траспортувати його у трейлері. Дана конструкція також дозволяє застосовувати режим підводного “зависання на місці”.

Як зазначають розробники, робоча глибина субмарини становить 150 метрів, критична – до 250-ти. Швидкість на воді – 80 км/год, під водою – 50-т. Батарея здатна працювати 36 годин під водою, генератор – 18 годин. В гібридному режимі субмарина може не підніматися на поверхню упродовж 54 годин.

Українці розробили безпілотний електропідводний човен Kronos для комерційних, рятувальних та військових операцій - є місця для торпед та десанту (ФОТО) 3

Нагадаємо: От “Стугны” до автомата “Малюк”. ТОП-10 лучшего украинского оружия на войне с Россией (ФОТО, ВИДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube