Майже 4 тисячі біглів врятували в США з заводу, який вирощував собак для експериментів з наркотиками


22:2810.08.2022

У США відбувся один з найбільших заходів із порятунку собак – майже 4 тисячі біглів врятували з заводу у Вірджинії, який вирощував, а потім продав їх у лабораторії для експериментів з наркотиками.

Про це пише ВВС, передає Інше ТВ.

У травні Міністерство юстиції США подало до суду на племінний завод у Камберленді, який належить компанії Envigo RMS, із звинуваченням його у численних актах жорстокого поводження з тваринами.

Інспектори виявили, що деяких собак вбивали замість того, щоб надавати їм ветеринарну допомогу через захворювання, які можна було легко вилікувати. Їх також годували їжею, яка містила личинок, цвіль і фекалії, тоді як деяким матерям, які годували, забороняли їсти. В іншому випадку 25 цуценят померли від холоду.

Після судового позову компанія спростувала звинувачення, але оголосила, що закриває цей заклад і передає собак до благодійної організації з прав тварин Humane Society, повідомляє CBS News.

Сенатор штату Вірджинія Білл Стенлі сказав Reuters, що порятунок був результатом багаторічної боротьби.

«Я можу підтвердити, наскільки чудові ці собаки, тому що у мене їх двоє, — сказав він Reuters. – Я купив двох із цих біглів у Envigo ще в 2020 і 2021 роках… Тих біглів я купив, тому що не хотів, щоб на них експериментували. І тепер я знаю, що на їхніх братах і сестрах теж не збираються експериментувати».

Зараз врятовані біглі проходять медичне обстеження та щеплення, перш ніж їх віддадуть на усиновлення. Благодійні організації, які займаються поверненням тварин додому, кажуть, що у багатьох собак є ознаки травми, а деяких цуценят ніколи не тримали на руках, і вони не вміли грати.

Як повідомляло Інше ТВ, Рятують не тільки людей, а й братів наших менших: на ліквідації наслідків російської ракетної атаки по університету в Миколаєві врятоване й цуценя (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube