Кремль не звинувачує Україну в вибухах в Криму, бо тоді визнає безсилість своєї ППО – ISW


06:2110.08.2022

Кремль не звинувачує Україну в ударах по аеродрому в Новофедорівці в Криму, бо це стало б свідченням   неефективності російських систем ППО, як уже відбулося з потопленням російського крейсера “Москва”.

Про це пише американський Інститут дослідження війни (ISW)

“Одночасність вибухів на двох різних об’єктах, ймовірно, виключає офіційну російську версію випадкової пожежі, але не виключає ні диверсії, ні далекобійного ракетного удару”, – сказано в повідомленні.

ISW пише, що Україна могла модифікувати свої ракети “Нептун” для використання в наземних цілях (як це зробили росіяни з протикорабельними та зенітними ракетами), але нині немає жодних доказів, які б підтверджували цю гіпотезу.

Нагадаємо, коли українськими протикорабельними ракетами “Нептун”  вразили ракетний крейсер “Москва” Чорноморського флоту РФ, Міноборони Росії заявило, що там “здетонував боєзапас”.

Вибухи на військовому аеродромі в Новофедорівці в Криму пролунали 9 серпня. Мешканці Криму публікували у соцмережах відео, на яких було видно як мінімум два епіцентри вогню, та розповідали, що чули від 7 до 12 вибухів.

Так званий “голова Криму” Сергій Аксьонов повідомив, що внаслідок вибухів одна людина загинула, шестеро постраждали.

Міноборони Росії заявило, що пожежа на авіабазі “Саки” виникла внаслідок детонації кількох авіаційних снарядів. Пізніше джерело військового відомства РФ заявило ТАСС про порушення вимог пожежної безпеки на аеродромі поблизу Новофедорівки.

Міноборони України заявило, що не може встановити причину займання в Новофедорівці.

The New York Times із посиланням на “високопоставленого українського військового” написало, що за вибухами на аеродромі в окупованому Криму нібито стоять українські сили.

Вибухи у Новофедорівці спровокували істерику в російських Telegram-каналах. Коментатори обурювалися тим, що “друга армія світу” не може впоратися із ЗСУ. А російські туристи та місцеві жителі в паніці залишали селище.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube