Полювання на колаборантів: у Миколаєві заради коханого дівчина видавала ворогові позиції для обстрілів (ВІДЕО)


17:5308.08.2022

Голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва в ефірі одного з телеканалів розповіла, як пройшла дводенна комендантська година, під час якої правоохоронці виявляли колаборантів.

Про це повідомляє Інше ТБ.

– За два дні було заарештовано близько 4 осіб, також було затримано людей, з якими зараз працюють слідчі, перевіряючи можливу співпрацю з ворогом. Багато хто з цих людей знаходився на вулиці, порушуючи правила комендантської години, плутався у свідченнях, мало того, у них були свідомо зачищені телефони. Тому говорити про кількість ще зарано, але вже знайшлися люди, які наводили на великі інфраструктурні об’єкти нашого міста – це величезний успіх. І ми бачимо, за результатами перевірок, що колаборанти та ті, хто співпрацював із ворогом злякалися і ці два були більш-менш спокійні, мабуть через перервану співпрацю з ворогами не було такого великого обстрілу міста, – розповіла Замазєєва.

Вона розповіла, що перевірка підозрюваних триватиме й надалі, незалежно від припинення комендантської години і людей продовжуватимуть перевіряти та затримувати.

– Люди, які виходять на вулицю і не можуть розповісти, хто куди і для чого йшов, у ході перевірки з’ясовуватиметься чим він займається у воєнний час, буде перевірка документів, є багато факторів, які впливають на можливу його співпрацю з ворогом. На підставі цих припущень та проведеної попередньої перевірки людина може бути затримана. Частина людей, які потрапили в комендантську годину під перевірку, мали дозвіл на пересування, – наголосила Замазєєва.

Замазєєва уточнила, що допомагати проводити перевірку приїжджали силовики з інших областей.

– Це була всеукраїнська перевірка, приїжджали правоохоронці з інших областей, які активно співпрацювали з нашими правоохоронцями, їх було дуже багато, заходили до кожної квартири, проводили повністю аналіз за інструкцією від А до Я, – розповіла Ганна Замазєєва.

Також вона зазначила, що городяни здебільшого позитивно поставилися до перевірок.

– Дуже багато навіть з гумором поставилися, бо розуміють, що результат — це безпека міста, дітей, вулиць, і багато хто ставився з великим позитивом. Підтримували як могли, але були й ті, яких були складнощі у зв’язку з комендантською годиною – не встигли запастися водою, їжею, у них це викликало агресію, але водночас перешкод правоохоронцям вони не створювали. Є частина людей, які були завербовані багато років тому і впроваджені в місто теж багато років тому, це люди, які свято вірили в ідею росії, є навіть багато любовних історій, коли дівчина була в когось закохана і заради цього хлопця була готова зробити все у світі, і вона видавала позиції. Підходи до людей абсолютно різні, користуються всіма слабкостями, які є у людини, – розповіла Ганна Замазєєва.

Читайте: Результати полювання на колаборантів в Миколаєві – зареєстровано близько 20 проваджень, – Кім (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube