В Україні стартував Національний тур “Кіно заради Перемоги!”


17:5006.08.2022

Сьогодні, 6 серпня, в Україні стартував Національний тур “Кіно заради Перемоги!”, що пройде в межах заходів до Дня Незалежності України і закінчиться в кінці вересня.

Про це повідомляє ДержКіно, передає Інше ТВ.

Проєкт складатиметься з двох частин: кінопоказів у громадах-осередках перебування внутрішньо-переміщених осіб та показів у військових частинах України, – у безпечних для перегляду фільмів місцях.

Тур охопить 15 областей України: Київську, Черкаську, Вінницьку, Хмельницьку, Львівську, Тернопільську, Івано-Франківську, Закарпатську, Рівненську, Волинську, Житомирську, Полтавську, Харківську, Чернівецьку та Запорізьку. Кінопокази вестимуться як із традиційним проекційним обладнанням, так і за допомогою пересувного кінокомплексу – кіномобіля.

Крім звичного перегляду фільмів у кінозалі, кінопокази туру відбудуться також завдяки кіномобілю, спеціально створеному фондом “МХП-Громаді” та Асоціацією “Дивись українське!”. Цей кінокомплекс – абсолютно мобільна та автономна платформа на базі спеціального автопричепу, з великим LED-екраном високої якості, автономним звуко- та електрозабезпеченням, яка дасть змогу показати кіно навіть у найвіддаленіших куточках нашої країни.

У програмі Національного туру – українські повнометражні ігрові, документальні та короткометражні фільми різних жанрів та авторів. Зірками-амбасадорами проєкту стануть Ада Роговцева та Катерина Степанкова, Богдан Бенюк та Ахтем Сеітаблаєв, Михайло Іллєнко, Олесь Санін, Ірма Вітовська, Сашко Лірник, Дмитро Лінартович, Олексій Тритенко та багато інших відомих акторів, режисерів і творців фільмів, які представлять глядачам свої картини на показах.

З міркувань безпеки події та заходи Національного туру “Кіно заради Перемоги!” на широкий загал анонсуватися не будуть. За додатковою інформацією та питаннями долучення й участі у проєкті звертайтесь, будь ласка, на info@usfa.gov.ua.

Як повідомляло Інше ТВ, “Мати Апостолів”. Український фільм про війну переміг на кінофестивалі у Гонконзі



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube