“Мати Апостолів”. Український фільм про війну переміг на кінофестивалі у Гонконзі


17:4105.08.2022

Стрічка Зази Буадзе “Мати Апостолів” отримала головну нагороду Asia Film Art International Film Festival (AFAIFF) у Гонконзі.

Про це повідомили у ДержКіно, передає Інше ТВ.

Українська стрічка-присвята матерям воїнів, які пішли боронити Україну в 2014 році, виборола перше місце серед робіт із Німеччини, Японії, Китаю, Індії, Сполучених Штатів та Гонконгу. “Ми були вражені вашим фільмом до глибини душі”, – зазначили організатори фестивалю.

«Для України та для нас, творців фільму, ця перемога дуже важлива та символічна. Сьогодні Україна переживає важкі часи (…) Українці платять непомірну ціну за незалежність своєї держави. Ми, представники української кіноспільноти, маємо велику відповідальність нести світу достовірний український наратив», – підкресли продюсер фільму Дмитро Овечкін.

В основі стрічки “Мати Апостолів” – історії жінок, сини яких воювали за Україну у 2014 році. У пошуках сина-льотчика, чий літак було збито над окупованою територією, мати потрапляє в чужий і агресивний світ ненависті та страждання. У цьому пеклі вона шукає сина й, маючи в серці велику любов і милосердний характер, змінює всіх, кого зустрічає на своєму шляху. Її відчай і біль перероджуються у вічний материнський дух землі, який повертає синів додому, живих чи мертвих. Головну роль у фільмі виконує Наталія Половинка.

Міжнародний кінофестиваль Asia Film Art (AFAIFF), який вже вчетверте проходить у Гонконзі, представляє новаторських кінематографістів і митців з усього світу. Організаторами події є Hong Kong Film Art Association та Macau Film Art Association.

Як повідомляло Інше ТВ, Тихий терор. Вийшов документальний фільм про Херсон (ВIДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube