Міжнародний Червоний Хрест відхрестився від гарантій щодо безпеки полонених захисників «Азовсталі»


08:3104.08.2022

Міжнародний комітет Червоного Хреста дав пояснення, в яких зазначено, що він не гарантував безпеку захисників “Азовсталі”, які потрапили в російський полон.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на заяву заяву МКЧХ.

“Ми не гарантували безпеку військовополонених, які потрапили в руки ворога, тому що це не в наших силах. Ми заздалегідь прояснили це сторонам.

Сторони конфлікту зобов’язані забезпечити захист військовополонених від актів насильства, залякування та громадської цікавості, а також від наслідків військових дій.

Тільки сторони конфлікту можуть остаточно забезпечити безпеку військовополонених”, – зокрема, йдеться у заяві.

У МКЧХ заявили, що не мають доступу до всіх військовополонених, зокрема й захисників “Азовсталі”.

Щодо Оленівки в комітеті повідомили: “МКЧХ відвідав це місце один раз, у травні цього року, щоб доставити резервуари з водою цьому закладу.

Але ми не мали доступу до військовополонених, які утримувалися там на індивідуальній основі – відповідно до методів роботи МКЧХ у місцях ув’язнення – і це продовжується”.

У МКЧХ також додали, що організація виступала в ролі “нейтрального посередника” для безпечного виходу військових з “Азовсталі”.

Як повідомляло Інше ТВ, За Оленівку: родичі полонених захисників «Азовсталі» вимагатимуть відставки голови Міжнародного Червоного Хреста

Нагадаємо,оприлюднені супутникові фото бараку в Оленівці, які показують колонію до та після вбивства українських полонених. Внаслідок “ракетного удару” не вилетіла жодна цеглина, ліжка не посунулися ні на сантиметр тощо. Генеральний прокурор України Андрій Костін повідомив, що міжнародні експерти переконані, що причиною вибуху у колонії з українськими військовополоненими в окупованій Оленівці була російська термобарична зброя.

Як ми повідомляли, росіяни не допустили представників Міжнародного Червоного Хреста у колонію в Оленівці

Читайте також: захисники Азовсталі здалися в полон під гарантії ООН та Міжнародного Червоного Хреста. Українські силові органи вимагають інспекції гарантів до Оленівки



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube