В Миколаєві внаслідок ранкового обстрілу росіянами зруйнована двоповерхова будівля та пошкоджено 6 одноповерхових та 1 п’ятиповерховий житловий будинок – ДСНС (ФОТО)


08:2104.08.2022

Протягом доби підрозділами Головного управління ДСНС України у Миколаївській області ліквідовано 10 пожеж, три з яких виникли в результаті потрапляння боєприпасів та уламків від них.

Про це повідомили в ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Так, вранці 3 серпня, о 06:40, на спецлінію 101 надійшло повідомлення про те, що після обстрілу окупантами загорівся житловий будинок в с. Шевченкове Шевченківської територіальної громади Миколаївського району. На місце виїхали відділення 16 державної пожежно-рятувальної частини 2 державного пожежно-рятувального загону. О 07:09 пожежу локалізовано та о 07:23 ліквідовано на площі 120 кв. м. Житловий будинок від повного знищення врятовано.

Також, внаслідок потрапляння боєприпасів та уламків від них на відкритих територіях за межами сіл Куцуруб та Солончаки Куцурубської територіальної громади горіла суха трава. Виникли пожежі одночасно, близько 10:45, а рятувальників сповістили про один епізод об 11:18, про другий — о 12:34. Загальна площа, яку пройшов вогонь, склала 4,5 га. Гасили пожежі вогнеборці 22 ДПРЧ 2 ДПРЗ, в Солончаках для підвозу води залучався трактор з бочкою ТОВ “Агрокон”.

Близько 4 ранку 4 серпня внаслідок обстрілу Миколаєва сталося руйнування двоповерхової покинутої будівлі та пошкодження 6 одноповерхових та одного п’ятиповерхового житлового будинку. Для проведення розвідки залучалися відділення 2 ДПРЧ 2 ДПРЗ, аварійно-рятувальне відділення аварійно-рятувальної частини АРЗ СП та чергова зміна ОКЦ. Загиблих та постраждалих немає.

Інші 7 пожеж не пов’язані із бойовими діями.

Так, о 09:57 рятувальників сповістили про те, що на території автогаражного кооперативу по вул. Космонавтів загорілися два гаражі та суха трава. Силами чергових відділень 4 ДПРЧ 2 ДПРЗ пожежу ліквідовано о 13:43 на площах 15 кв. м гаражів та 150 кв. м сухої трави. Причина наразі встановлюється.

О 14:15 на спецлінію 101 надійшло повідомлення про загоряння вторинної сировини та рубероїду на одному зі складів в Інгульському районі Миколаєва. Силами вогнеборців 4 ДПРЧ 2 ДПРЗ о 15:15 пожежу ліквідовано на площі 300 кв. м, спричинило пожежу самозаймання.

Через необережне поводження з вогнем на відкритій території в с. Галицинове Галицинівської ТГ Миколаївського району близько 18:00 загорілася суха трава та сміття. Пожежу ліквідували вогнеборці Галицинівського загону місцевої пожежної охорони о 19:50 на площі 3,5 га.

Житловий будинок горів на вул. Оранжерейній м. Миколаєва. Про виникнення пожежі рятувальників сповістили о 18:59. На місце направлено відділення 5 ДПРЧ 2 ДПРЗ та чергову зміну оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у Миколаївській області. О 19:50 вогнеборці загасили полум’я на площі 50 кв. м. Причина встановлюється.

Також, ввечері, близько 19:29 через необережне поводження з вогнем загорілася господарча будівля по вул. Космонавтів м. Миколаєва. Рятувальники 4 ДПРЧ 2 ДПРЗ загасили пожежу о 20:12.

В садовому товаристві “Дружба” Веснянської ТГ Миколаївського району зайнявся дачний будинок. Про це рятувальників сповістили о 19:56. На місці працювали чергові відділення 19 та 2 ДПРЧ 2 ДПРЗ. О 20:10 пожежу ліквідовано на площі 45 кв. м. Будинок від повного знищення врятовано, причина пожежі встановлюється.

Вже вночі, о 22:57, на пункт зв’язку 23 ДПРЧ 5 ДПРЗ надійшло повідомлення про те, що по вул. Гоголя с. Лиса Гора Мигіївської ТГ Первомайського району загорілася господарча споруда. На місце направлено відділення частини. Під час з’ясування обставин стало відомо, що в момент виникнення пожежі в приміщенні знаходилася жінка, 2000 р. н. Вона тримала опіки різного ступеня та до прибуття вогнборців госпіталізована до медичного закладу. О 01:15 4 серпня пожежу будівлі ліквідовано на площі 25 кв. м. Попередня причина виникнення — підпал.

3 серпня група піротехнічних робіт та підводного розмінування аварійно-рятувального загону спеціального призначення 9 разів залучалася для ідентифікації вибухонебезпечних предметів, вилучено 4 боєприпаси, загалом, з початку російської агресії вилучено 3045 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляло Інше ТВ, Миколаїв зранку знов обстріляли – є пошкодження житлових будинків, спалахнула пожежа



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube