В Латвії з’явився портал допомоги українським біженцям у пошуку житла


08:0204.08.2022

Щоб допомогти українським біженцям легше знайти житло в Латвії, рух “Хочу допомогти біженцям” створив портал majasbegliem.lv.

Про це повідомила агентство ЛІТА представник руху Лінда Якобсоне, пише DELFI.

На порталі мешканці Латвії можуть повідомити про житло, яке готові надати українцям в оренду чи безкоштовно. Також на порталі представлено практичну інформацію з питань оренди житла. Усі матеріали підготовлені латиською та українською мовами.

Портал majasbegliem.lv дає орендодавцям можливість розміщувати безкоштовні оголошення та безпосередньо звертатися до українських біженців із пропозиціями житла, забезпечуючи можливість безпечного спілкування між потенційними орендарями та орендодавцями.

Також на порталі розміщено інформацію про доступну фінансову допомогу як для орендарів, так і для людей, які здають житло безкоштовно, зразок договору оренди латиською та українською мовами, практичний посібник з оренди житла.

Щоб зробити процес оренди безпечнішим, спільно з центром “Marta” підготовлений матеріал про те, як розпізнати та запобігти ризикам торгівлі людьми.

Ініціатива фінансується Ісландією, Ліхтенштейном та Норвегією через програму грантів Європейської економічної зони та Норвегії.

Як повідомляло Інше ТВ, Швейцарський Червоний Хрест запустив інформаційну онлайн-платформу для допомоги біженцям з України



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube