Швейцарський Червоний Хрест запустив інформаційну онлайн-платформу для допомоги біженцям з України


09:5831.07.2022

Щоб допомогти українським біженцям зорієнтуватися на перших етапах прибуття до країни, Швейцарський Червоний Хрест створив інформаційну онлайн-платформу.

Про це пише SWI, передає Інше ТВ.

На сайті helpful.redcross.ch представлено інформацію про пошук житла, безпеку, фінансову підтримку та медичне обслуговування. На цьому розвиток платформи не зупиниться: на другому етапі сюди буде додано відомості про роботу, освіту та життя у Швейцарії.

Цифрова платформа запущена українською, російською, німецькою, французькою та італійською мовами та супроводжується чат-групою в Telegram, що модерується волонтерами, щоб відповідати на запитання, на які немає відповідей на сайті.

Користувачі мають можливість включити функцію геотрекінгу, щоб отримати більш детальну інформацію про конкретні правила кожного кантону та муніципалітету.

Нині у Швейцарії проживає понад 60 000 осіб, які рятуються від війни в Україні; більше половини з них дали притулок громадяни країни. За оцінками швейцарської влади, до кінця року ця кількість може подвоїтися.

Швейцарський Червоний Хрест впевнений, що його нова платформа необхідна, оскільки зараз інформацію в інтернеті іноді важко знайти, і вона не завжди доступна потрібною мовою.

Як повідомляло Інше ТВ, Поляки витратили близько 2 млрд доларів на допомогу переселенцям з України, − СМI



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube