За Оленівку: родичі полонених захисників «Азовсталі» вимагатимуть відставки голови Міжнародного Червоного Хреста


13:2702.08.2022

Родичі військовополонених обурені тим, як ООН і Міжнародний комітет Червоного Хреста займаються справою українських полонених з «Азовсталі».

Про це в ефірі Радіо Свобода розповіла Сандра Кротевич, член Асоціації родин захисників «Азовсталі», сестра начальника штабу полку «Азов» Богдана Кротевича, який нині перебуває у російському полоні, пише «Київ 24».

«До ООН і Червоного Хреста у нас дуже багато претензій. Вони взагалі нічого не роблять. Червоний Хрест досі не повідомив, скільки людей загинуло, скільки перебуває у донецьких лікарнях, на непідконтрольній території. Як вони будуть повертати загиблих хлопців – нам так само невідомо. Ми чекаємо відповіді від Червоного Хреста. Ми дуже обурені. Вони нам обіцяли, вони хлопцям обіцяли, що хлопці повернуться живими, але вони своїх зобов’язань не дотримали», – сказала Сандра Кротевич.

Родичі полонених вимагатимуть відставки голови Міжнародного комітету Червоного Хреста і зараз займаються підготовкою документів для цього.

Вона висловила своє незадоволення, адже це велика організація, яка фінансується усім світом, але в даній ситуації, вона за 72 дні не почула жодної інформації про свого брата, адже організація не в курсі.

В Організації такі звинувачення не коментували.

Як повідомляло Інше ТВ, оприлюднені супутникові фото бараку в Оленівці, які показують колонію до та після вбивства українських полонених. Внаслідок “ракетного удару” не вилетіла жодна цеглина, ліжка не посунулися ні на сантиметр тощо. Генеральний прокурор України Андрій Костін повідомив, що міжнародні експерти переконані, що причиною вибуху у колонії з українськими військовополоненими в окупованій Оленівці була російська термобарична зброя.

Як ми повідомляли, росіяни не допустили представників Міжнародного Червоного Хреста у колонію в Оленівці

Читайте також: захисники Азовсталі здалися в полон під гарантії ООН та Міжнародного Червоного Хреста. Українські силові органи вимагають інспекції гарантів до Оленівки



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube