Іран таки відправив россії партію важких ударних БПЛА – ЗМІ


21:0924.07.2022

Іран відправив Каспійським морем до Росії партію ударних дронів Shahed 129, повідомляє «Цензор.Нет» із посиланням на джерела.

«В подальшому воєнний вантаж через Астрахань і Волгоград планується доставити до кордонів України», – йдеться у матеріалі.

Про реальні бойові характеристики цього безпілотника відомо небагато, оскільки раніше іранські дрони ще ніколи не тестувались в умовах повномасштабної війни.

З даних виробника відомо, що при розробці БПЛА були взяті за основу ізраїльський дрон Hermes 450 та американський MQ-1 Predator.

Довжина фюзеляжу – вісім метрів, розмах крил – 16. Заявлене бойове навантаження – до 400 кг. Швидкість польоту – до 150 км/год з радіусом – до 200 км. Дальність польоту до 1700 км. Розробники стверджують, що беспілотник може знаходитись в повітрі до 24 годин.

Може озброюватися протитанковими ракетами Sadid-1 (копія ізраїльської Spike-ER) або високоточною плануючою бомбою з осколковою бойовою частиною – Sadid-345.

Нагадаємо, вже перші поставки сучасного західного військового озброєння, як-то РСЗВ “Хаймерси” та інші, показали, що россії немає що ним проставити. Можливою відповіддю може стати нарощування кількості ударних безпілотникоів, але їх в рф недостатньо, а деякі зразки крайїна-агресор не може виробляти через санкції.

Нагадаємо, 12 липня радник США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що росія звернулася до Ірану з проханням надати їй “сотні” бойових безпілотників для використання у війні проти України. За інформацією США, Тегеран готується вчити російські війська використовувати БПЛА вже цього місяця. Він додав, поки невідомо, чи країна вже доставила які-небудь з безпілотників рф.

Згодом Білий дім оприлюднив інформацію, що російські чиновники відвідали Іран для огляду бойових дронів.

У Міністерстві закордонних страв Ірану відповіли на заяви США, зазначивши, що співпраця з росією “розпочалася ще до початку війни в Україні, і останнім часом щодо цього не відбулося жодних конкретних подій”.

“Іран і Росія потрібні один одному, – Аятола Хаменеї виправдав війну в Україні та Сирії 

19 липня речник Держдепартаменту США Нед Прайс заявив, що Сполучені Штати запровадять нові санкції проти Ірану, якщо країна вирішить надати росії свої безпілотники.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube