Служба військового капеланства стане частиною Збройних Сил України


13:5112.07.2022

Сьогодні, у час війни за нашу свободу, роль капеланства в ЗСУ – важлива. Нині чимало священників пліч-о-пліч з військовими перебувають на передовій та духовно допомагають захисникам. Робота військового капелана багатогранна, має багато особливостей та потребує спеціального вишколу для священників.

Власне, ці питання під час зустрічі обговорили заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр і Митрополит Сімферопольський та Кримський Климент, який духовно опікується однією з військових частин ЗС України, що виконує завдання на передовій. Також участь у зустрічі взяв директор Департаменту соціального та гуманітарного забезпечення Міністерства оборони України Назім Агаєв.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства оборони України, передає Інше ТВ

Ганна Маляр зазначила, що оборонне відомство опрацьовує нагальні питання впровадження Служби військового капеланства у ЗСУ. За її словами, на запит від релігійної спільноти й наших військових Верховна Рада України ухвалила відповідний Закон, який набрав чинності у березні 2022 року. Тож незабаром Служба військового капеланства стане частиною Збройних Сил України.

– Вже зараз підготовлені нормативні документи, які проходять погодження. Розроблено проєкт структури Служби військового капеланства, необхідної кількості капеланів та організації їх спеціальної підготовки. Попередньо Служба може налічувати понад 700 посад офіцерського складу. У деяких підрозділах планується ввести посаду помічника військового капелана. Ваш внесок у спільну перемогу над ворогом дуже важливий, – наголосила Ганна Маляр.

Митрополит Сімферопольський та Кримський Климент розповів заступниці Міністра оборони України про свою місію на фронті, бойовий дух воїнів свого підрозділу, значення капелана поряд з солдатами.

– Я бачу очі воїнів, бачу їх настрій. Пишаюся такими мужніми людьми і побратимами. Вони воюють, страждають від ран, радіють успіхам. Хлопці рішуче налаштовані на перемогу. Присутність капелана у бойовому підрозділі має свій позитив. Воїни можуть звертатися не тільки до командирів, але й священників. Моє завдання – бути поруч, не дати солдату втомитись. Ми теж воюємо, тільки у сфері духовній. Поряд з тим, ще існує потреба у духовному супроводі військових, так само, як потреба у спеціальній підготовці капелана до своєї місії в районі бойових дій, – прокоментував Митрополит Сімферопольський та Кримський Климент.

Також в ході розмови заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр і Митрополит Сімферопольський та Кримський Климент торкнулися питань допомоги військовим підрозділам на передовій, підтримки належного морально-психологічного стану захисників та соціального захисту родин військовослужбовців, які загинули в боях за Україну.

Як повідомляло Інше ТВ, У Великій Британії пройдуть навчання 10 тисяч українських військових. Перша група вже приступила (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube