У Великій Британії пройдуть навчання 10 тисяч українських військових. Перша група вже приступила (ФОТО)


20:5109.07.2022

Міністр оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Бен Воллес відвідав військових Збройних Сил України під час початку навчальної програми в Сполученому Королівстві.

Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ, передає Інше ТВ.

До Сполученого Королівства прибула перша група українських військових, яка бере участь у новій великій військовій програмі під керівництвом Сполученого Королівства, під час якої протягом найближчих місяців навчатимуться до 10 000 українців.

Програма є частиною постійного зобов’язання Сполученого Королівства підтримувати Україну в її боротьбі проти неспровокованого вторгнення росії, і наразі становить понад 2,3 мільярда фунтів стерлінгів військової допомоги та включає понад 5000 одиниць легкого протитанкового засобу нового покоління NLAW (Next Generation Light Anti-tank Weapon) та реактивних системи залпового вогню M270.

Міністр оборони Бен Воллес, який відвідав навчання цього тижня, сказав: “Ця нова амбітна навчальна програма є наступним етапом підтримки Сполученим Королівством Збройних Сил України в їхній боротьбі з російською агресією. Використовуючи передовий світовий досвід британської армії, ми допоможемо Україні відбудувати її сили та збільшити масштаб спротиву, тоді як вона захищає власні суверенітет і право обирати власне майбутнє.”

Близько 1050 британських військовослужбовців буде задіяно під час виконання програми, яка проходитиме на об’єктах Міністерства оборони на північному заході, південному заході та південному сході Сполученого Королівства. Кожен курс триватиме кілька тижнів і проводитиметься підрозділами 11-ї бригади сприяння силам безпеки.

Підготовка дасть новобранцям-добровольцям з невеликим військовим досвідом або без нього навички для ефективного ведення бойових дій на передовій. Базуючись на базовій підготовці солдатів у Великій Британії, курс охоплює поводження зі зброєю, першу допомогу на полі бою, польову техніку, тактику патрулювання та право збройних конфліктів.

Уряд Сполученого Королівства оперативно закупив автомати АК для програми навчання, тобто українські солдати зможуть тренуватися зі зброєю, яку вони використовуватимуть на передовій. Це підтримала Валлійська Гвардія, яка випробувала понад 2400 таких автоматичних гвинтівок протягом 17 днів, щоб переконатися, що вони готові до того, щоб українці почали навчання.

Сполучене Королівство також надало одяг та спорядження для підтримки українських воїнів у їхньому навчанні та поверненні в Україну. Кожному солдату буде видано:

засоби індивідуального захисту, включно з шоломом, бронежилетом, засобами захисту очей, навушники, засоби захисту тазу та індивідуальні аптечки першої допомоги;

обмундирування та черевики польові;

одяг для холодної та вологої погоди;

експедиційний та рейдовий рюкзак, стрічки;

додаткове обладнання, необхідне для польових умов, включно з пончо, спальними мішками та шанцевий інструмент для окопування.

Сполучене Королівство має довгу історію підтримки українських військовослужбовців у рамках операції ORBITAL, під час якої з 2015 по 2022 рік було підготовлено 22 000 українців. Нова програма спиратиметься на цей успіх і продемонструє незмінне лідерство Сполученого Королівства у відповіді на військові вимоги України з розвитком війни.

Як повідомляло Інше ТВ, Понад 100 бійців ЗСУ вже навчені застосовувати HIMARS, — Пентагон



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube