Львівська міськрада заборонила діяльність московського патріархату в місті


20:0630.06.2022

На сесії Львівської міської ради ухвалили рішення заборонити у Львові діяльність Української православної церкви московського патріархату та Української правовірної греко-католицької церкви “Група Догнала”. Про це повідомив депутат Львівської міської ради Юрій Ломага, передає УНН.

“Діяльність цих структур носить відвертий антидержавницький та антиукраїнський характер, а враховуючи факти, які відбувалися на території Львівської міської територіальної громади, свідому та відкриту спекуляцію на релігійних віруваннях наших громадян з боку російських окупантів, зокрема, що стосується діяльності на території України Української православної церкви московського патріархату та Української правовірної греко-католицької церкви “Група Догнала”, яка призводить до штучного протистояння і розколу українського суспільства на релігійній основі, з метою консолідації українського народу, ми ухвалили відповідне рішення”, – зазначив Ломага.

Нагадаємо, першою терріторіальною громадою, яка заборонила діяльність УПЦ МП на свої территорії, стали Бровари.

Така пропозиція також виносилася на розгляд Первомайської міськради Миколаївської області, але більшість депутатів відклали розгляд питання.

Після початку масштабної россійської агрессії та численних фактів пібтримки окупантів з бокку священників УПЦ МП, в  Україні понад 400 релігійних громад перейшли від Московського патріархату у лоно Православної Церкви України

На нещодавному соборі Української православної церкви було заявлено про незалежність від Московського патріархату, одним з проявів якої стало самостійне т.зв. варення миро, та засудив війну.

Але фактично Статут УПЦ залишився без змін, а церква залишилася під рукою Московського патріархату. Крім того, основну увагу в рішеннях Собору приділено критиці Православній церкві України.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube