«Щоб не розпалювати ворожнечу»: питання заборони Московського патріархату на території Первомайської громади не буде винесено на сесію


07:0425.05.2022

Як повідомляло Інше ТВ, У Первомайській міськраді думають про заборону московського патріархату.

Планувалось, що проект рішення про заборону Московського патріархату на території громади буде розглянуте на сесії 26 травня, але цього не відбудеться – на погоджувальній раді не включили це питання у порядок денний сесії.

Про це повідомляє Інше ТВ з посиланням на повідомлення виконкому Первомайської міськради.

Як повідомляється, на погоджувальній раді 24 травня начальниця управління культури надала офіційні документи та відповіді на запити з Миколаївської обласної адміністрації за 2014 рік щодо діяльності релігійних громад на території Первомайська та їх конфесій. Як йдеться у документах, на території Первомайська здійснює свою діяльність 30 релігійних громад, серед яких конфесія московського патріархату відсутня.

Запрошені на нараду представники Вознесенсько-Первомайської єпархії також представили присутнім Статут, де чітко зазначено, що єпархія не відноситься до московського патріархату. Крім того, єпископ Алексій ознайомив усіх з рішенням Єпархіальної ради щодо засудження війни росії і терористичних дій російських військових на теренах України. Мовляв, радою було вирішено на офіційному рівні всіляко підтримувати Україну, молитися та консолідувати українців у боротьбі з окупантами.

«Для того, щоб не розпалювати релігійну ворожнечу всередині громади та не створювати конфліктні ситуації, тим самим допомагаючи ворогу сіяти паніку серед населення, членами погоджувальної ради було вирішено надіслати офіційні запити до Миколаївської військової обласної адміністрації. Це допоможе дізнатися оновлені дані станом на 2022 рік щодо діяльності релігійних громад на території Первомайської громади, та до яких конфесій вони належать. Після отримання офіційних відповідей повернутися до обговорення цього питання та можливості його винесення на розгляд засідання сесії», – йдеться у повідомленні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube