В Україні понад 400 релігійних громад перейшли від Московського патріархату у лоно Православної Церкви України


19:2324.05.2022

За 90 днів від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну вже понад 400 громад зі всієї України абсолютною більшістю голосів ствердили свій вихід з підпорядкування Московському патріархату та, послідувавши Томосу про автокефалію, долучилися до помісної Православної Церкви України.

Серед них 50 громад перейшли безпосередньо під омофор Предстоятеля – Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Православної Церкви України, передає Інше ТВ.

«Сердечно вітаємо братів і сестер у складі нашої великої, дружної та єдиної церковної родини! Вітаємо тих, хто вийшов з темряви на світло і не може надалі жити в суцільній брехні, яка виправдовує знищення українського народу, окупацію наших земель, нелюдські вбивства та знущання над людьми. Вітаємо тих, кому совість не дозволяє більше перебувати у підпорядкуванні структурі, голова якої благословляє на масові вбивства та злочинну ідеологію “русского міра”», – йдеться, зокрема, у повідомленні.

Як повідомляло Інше ТВ, громада села Суха Балка на Миколаївщині прийняла рішення про перехід церкви від Московського патріархату у лоно Православної Церкви України.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube