Южноукраїнськ на Миколаївщині перейменують


19:0424.05.2022

Також будуть перейменовані деякі вулиці.

До такого висновку дійшли на засіданні комісії з найменування та перейменування  назв вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів та бульварів на території Южноукраїнської міської територіальної громади.

Про це повідомляється на офіційному сайті міста Южноукраїнськ, передає Інше ТВ.

Так, за результатами обговорення одноголосно було вирішено перейменувати 14 вулиць Южноукраїнської громади, а також було визначено 7 вулиць, які потребують  більш детального вивчення питання щодо їх перейменування.

В місті Южноукраїнську підлягають перейменуванню: вул. Дружби Народів, вул. Маяковського, вул. Пугачова, бул. Цвіточний. В смт. Костянтинівка – вул. Маяковського, вул. Лермонтова, вул. Поспєлова, вул. 93 Стрілецької дивізії, вул. 96 Танкової бригади, вул. Кузнечна, провулок Пушкінський, провулок Матросова. У с. Іванівка – провулок Пушкінський, а в с. Панкратове – вул. Ломоносова.

Вулиці, які потребують вивчення, – вул. Прокоф’єва (м.Южноукраїнськ), бул. Курчатова (м.Южноукраїнськ), вул. Нікітіна (смт.Костянтинівка), вул. Антіпіна (смт.Костянтинівка), вул. Островського (смт.Костянтинівка), вул. Синявського (смт.Костянтинівака), вул. Чехмистренко (смт. Костянтинівка). Доля цих вулиць буде вирішуватися на наступному засіданні цієї комісії, а також членами комісії буде запропоновано нові назви вулиць по два варіанти для кожної вулиці.Після чого мешканці нашої громади зможуть взяти участь в голосуванні на найкращу нову назву вулиці.

Щодо перейменування міста Южноукраїнськ, то члени комісії одноголосно підтримали таку пропозицію, – назва міста не відповідає нормам правопису та стандартам державної мови, тому повинна звучати як Південноукраїнськ.

Як повідомляло Інше ТВ, 25 березня Миколаївський міський голова Олександр Сенкевич заявив про те, що вул.Московську перейменують на вул.Маріупольську.Згодом в мережі навіть показали табличку з новою назвою вулиці.

Також перейменували Южно-Українську АЕС, і у Вознесенській громаді на Миколаївщині планують перейменувати 35 вулиць та 26 провулків.

Нещодавно у Миколаєві назвали топоніми з російськими наративами.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube