Що може бути у першому після схвалення допомоги пакеті від США


09:2823.04.2024

За словами двох американських чиновників, адміністрація Байдена готує більший, ніж зазвичай, пакет військової допомоги Україні, який включатиме бронетехніку на додаток до терміново необхідних артилерійських систем і засобів протиповітряної оборони.

Про це пише POLITICO.

Чиновники Міністерства оборони все ще роблять останні штрихи до потенційного нового траншу, але вони хочуть, щоб він був готовий незабаром після того, як президент Джо Байден підпише законопроект про надання десятків мільярдів доларів додаткової допомоги Києву, сказали чиновники, які, як і інші, побажали залишитися анонімними, щоб висловитися перед оголошенням про це. Очікується, що Сенат ухвалить закон вже у вівторок і передасть його на стіл Байдену.

Пакет, над яким зараз працює Міноборони, буде значно більшим, ніж останній транш у розмірі 300 мільйонів доларів, повідомив один з американських чиновників, а також третій американський чиновник, обізнаний з перебігом дискусій. Перші два американські чиновники сказали, що це буде бронетехніка; четверта особа повідомила, що до складу поставки увійдуть додаткові бойові машини Бредлі (Bradley Fighting Vehicles). За словами одного з американських чиновників, очікується, що в пакеті також будуть старі “Хаммери” і бронетранспортери M113, а також ракети.

Адміністрація готує “великий пакет, який допоможе задовольнити потреби України на полі бою”, сказав другий американський чиновник, додавши, що він також включатиме артилерію і засоби протиповітряної оборони.

Представник Пентагону відмовився від коментарів.

Представники Міноборони працюють над остаточним узгодженням деталей нового пакету допомоги напередодні очікуваного голосування в Сенаті за ухвалений Палатою представників закон про виділення Україні майже 61 мільярда доларів. Ці гроші підуть на поповнення запасів Пентагону, наданих Києву, а також на відправку нового озброєння і техніки.

У телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським у понеділок Байден пообіцяв швидко надати “значні нові пакети допомоги у сфері безпеки для задоволення нагальних потреб України у сфері оборони та протиповітряної оборони”, як тільки він підпише закон про нову допомогу, згідно з повідомленням.

Селеста Волландер, помічник міністра Пентагону з питань міжнародної безпеки, нещодавно повідомила законодавцям, що Міністерство оборони планує передати допомогу “протягом тижня-двох” після її схвалення.

Пентагон відправив лише один пакет допомоги Україні з грудня, коли у нього закінчилося фінансування для відправки додаткового озброєння зі своїх запасів. У березні чиновники Міністерства оборони зібрали 300 мільйонів доларів, зекономлених за попередніми контрактами, щоб надіслати Києву екстрений пакет допомоги, який включав вкрай необхідну артилерію, засоби протиповітряної оборони та ракети більшої дальності.

Зеленський привітав довгоочікуване голосування Палати представників у суботу за виділення додаткових коштів, заявивши в соціальних мережах, що це врятує життя.

Нагадаємо також: Британія анонсувала найбільший військовий пакет допомоги Україні – у ньому 1600 ракет



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube