Британія анонсувала найбільший військовий пакет допомоги Україні – у ньому 1600 ракет


07:0423.04.2024

Велика Британія анонсувала виділення найбільшого пакета військової допомоги для України на 500 мільйонів фунтів стерлінгів (понад 617 млн доларів). Зокрема, кошти забезпечать постачання боєприпасів, ракет та дронів.

Про це повідомили в британському уряді,

“Україна стоїть перед загрозою своєму існуванню, оскільки Росія продовжує своє варварське вторгнення, що загрожує безпеці та стабільності всієї Європи.

Оголошене сьогодні додаткове фінансування у розмірі 500 мільйонів фунтів стерлінгів, яке доведе загальний обсяг британської військової допомоги Україні у цьому фінансовому році до 3 мільярдів фунтів стерлінгів, буде використано для швидкої доставки терміново необхідних боєприпасів, засобів протиповітряної оборони, безпілотників та інженерної підтримки. Безпілотники будуть закуплені у Великій Британії, а кошти підуть на підтримку розширення національних ланцюгів постачання в оборонній сфері.

Міністерство оборони також надішле з Великої Британії найбільший в історії України пакет обладнання, покликаний допомогти відбити російське вторгнення на суші, морі і в повітрі. Він включає в себе:

  • 60 човнів, зокрема — рейдові та водолазні катери, а також морські гармати.
  • Понад 1600 ударних і протиповітряних ракет, а також додаткові ракети великої дальності Storm Shadow.  
  • Більш ніж 400 одиниць техніки, з них 160 захищених транспортних засобів Husky, 162 бронемашини та 78 всюдиходів. 
  • Майже 4 мільйони набоїв до стрілецької зброї.

Міністр оборони Грант Шаппс підкреслив:

“Цей рекордний пакет військової допомоги надасть президенту Зеленському і його хоробрій нації більше засобів, необхідних для того, щоб вигнати Путіна і відновити мир і стабільність в Європі. Велика Британія була першою, хто надав ракети NLAW, першою, хто надав сучасні танки і першою, хто надіслав ракети дальнього радіусу дії. Зараз ми йдемо ще далі. Ми ніколи не дозволимо світу забути про екзистенційну битву, яку веде Україна, і з нашою постійною підтримкою вона переможе”.

Крім того, передбачається, що сьогодні під час своєї першої особистої зустрічі з новим прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак запропонує наступного року розгорнути ескадрилью “Тайфун” ВПС Великобританії для виконання завдань НАТО з патрулювання повітряного простору над Польщею.

Також лідери проведуть переговори з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом щодо європейської безпеки та підтримки України. Потім британський прем’єр вирушить до Німеччини, щоб зустрітися з канцлером Олафом Шольцом.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube