Президент Польщі Дуда провів приватну зустріч із Трампом у Нью-Йорку


15:1118.04.2024

Президент Республіки Польща Анджей Дуда під час візиту до Нью-Йорка зустрівся з 45-м президентом США Дональдом Трампом, повідомили у канцелярії польського президента, пише УНН.

Зустріч, як вказано, тривала 2,5 години.

“Дружня зустріч у дуже приємній атмосфері”, – сказав після зустрічі Анджей Дуда.

“Чудова зустріч двох друзів, які згадали час, коли вони співпрацювали протягом чотирьох років, обіймаючи президентські посади. Це був дуже добрий, плідний час для польсько-американських відносин. Дональд Трамп неодноразово підкреслював свою велику симпатію до Польщі та вдячність, яку він відчуває до поляків”, – прокоментував після зустрічі президента Анджея Дуди з Дональдом Трампом польський міністр Войцех Коларський.

Представники кампанії Трампа, як зазначає Reuters, назвали двох політиків “великими друзями” і сказали, що вони обговорювали пропозицію Дуди про те, щоб країни НАТО витрачали мінімум 3% свого ВВП на оборону.

Видання вказує, що багато європейських лідерів давно хвилювалися, що потенційне наступне президентство Трампа означатиме зменшення підтримки США сусідньої з Польщею України та військового альянсу НАТО.

“Президент Трамп із теплотою згадав свою знаменну поїздку до Польщі у 2017 році та похвалив польський народ за непохитний захист свого суверенітету та відданість безпеці кордонів Європи від будь-яких загроз”, – ідеться у повідомленні про зустріч від кампанії Трампа.

Читайте: Дуда підтримує пропозицію Зеленського щодо зустрічі. Але “кордон не найбезпечніше місце”



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube