ЄС вже передав Україні 0,5 млн.боєприпасів – Боррель


10:3326.03.2024

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що наразі кількість боєприпасів, які передав Україні Європейський Союз, нараховує вже 500 тисяч.

До кінця 2024 року кількість артилерійських снарядів, які передали для українських військових сягне позначки в понад один мільйон.

Про це Жозеп Боррель повідомляє у своєму блозі в понеділок, 25 березня, пишуть «Новини.LIVE».

Високопосадовець зазначив, що Європейська оборонна промисловість постачає Україні ще 400 тисяч боєприпасів згідно з комерційними угодами.

“Чеська ініціатива закупівлі боєприпасів за межами ЄС є доповненням до цих зусиль. Однак цього недостатньо, і ми повинні збільшити як наші виробничі потужності, так і фінансові ресурси, спрямовані на підтримку України”, — підкреслив Боррель.

Він схарактеризував військову підтримку України з боку Європейського фонду миру як “безпрецедентну”. Фонд був створений 2021 року з початковим бюджетом у 5 млрд євро, а наразі його фінансова стеля складає 17 млрд євро. З цього фонду Україна вже отримала 6,1 млрд євро для допомоги.

Від початку повномасштабної російської агресії, ЄС надав Україні військового обладнання на 31 млрд євро. Боррель наголосив, що ця сума “щодня зростає”.

Як повідомляло Інше ТВ, Ісландія допоможе Чехії придбати для України боєприпаси



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube