Ісландія допоможе Чехії придбати для України боєприпаси


23:0325.03.2024

Ісландія надасть близько 2 мільйонів євро на закупівлю боєприпасів для України в рамках ініціативи Чехії. Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ Ісландії в понеділок, 25 березня, пише Кореспондент.

Зазначається, що артилерійські боєприпаси відіграють ключову роль на полі бою, тож Ісландія приєднується до низки інших союзників і зробить внесок обсягом близько 2 млн євро на придбання 800 тисяч снарядів, які Чехія знайшла можливість викупити для потреб України.

Ісландія також виділить близько 500 тисяч євро на придбання спорядження для українських військовослужбовиць – броні, форми, медичних засобів та засобів гігієни.

“Вкрай важливо, щоб ми продовжували потужну підтримку України. Таким чином ми інвестуємо не лише у захист населення України, але й міжнародного правопорядку у ширшому контексті та наших власних безпекових інтересів”, – зазначив міністр закордонних справ Б’ярні Бенедіктссон.

Читайте: І за кордоном прихильників «руського міра» вистачає: Чехія вислала українця, який розповсюджував прокремлівську пропаганду



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube