Вибори в США: за результатами «супервівторка» альтернативи Байдену і Трампу, як кандидатам, немає


09:0906.03.2024

Дональд Трамп здобув перемогу в перших кількох республіканських праймеріз у ніч, яка може подарувати йому номінацію на пост президента від своєї партії на виборах в Білий дім в листопаді цього року.

Про це пише The Financial Times, передає ZN.ua.

Переконливі перемоги Трампа в кількох з 15 штатів, які голосують у «супервівторок» — ключову дату в календарі праймеріз, — чинять тиск на його головну суперницю Ніккі Гейлі, змушуючи її відмовитися від балотування.

Досі Гейлі виграла лише одні праймеріз у цьогорічному республіканському конкурсі з висунення кандидатів у президенти — в окрузі Колумбія, де знаходиться столиця США.

Байден домінує на праймеріз Демократичної партії в усіх штатах, де відбулося голосування, долаючи виклики з боку суперників Діна Філліпса та Маріанни Вільямсон, які так і не змогли набрати бодай якоїсь  значної кількості голосів. У вівторок він переміг на кокусах в Айові, які проводились шляхом голосування поштою, отримавши підтримку 91% виборців-демократів у цьому штаті на Середньому Заході. Він також виграв праймеріз у Вірджинії та Вермонті, повідомляє.

Опитування неодноразово показували, що більшість американців не хочуть бачити у боротьбі  за Білий дім ані 81-річного Байдена, ні 77-річного Трампа, однак виборці в обох партіях на праймеріз зачинили двері перед будь-якими альтернативними кандидатами.

Як повідомляло Інше ТВ, Верховний суд США дозволив Трампу брати участь у президентських виборах



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube