У щорічній доповіді уряду КНР більше немає згадки про можливість “мирного возз’єднання” з Тайванем – ЗМІ


08:5006.03.2024

У Пекіні відкрито чергову сесію парламенту Китайської Народної Республіки.

Друга сесія Всекитайських зборів народних представників 14-го скликання розпочала свою роботу вранці у вівторок, 5 березня, у Будинку народних зборів у Пекіні.

Про це повідомляє ERR.ee з посиланням на Reuters, передає Інше ТВ.

Зі звітною доповіддю перед делегатами виступив Прем’єр Держради КНР Лі Цян. За його словами, минулого року зростання ВВП досягло 5,2%, а цього року воно заплановане на рівні 5%, що зумовлено необхідністю стимулювати зайнятість, збільшити доходи населення та знизити ризики у сфері нерухомості та боргу місцевих органів влади.

Для досягнення цієї мети заплановано інвестиції з центрального бюджету у розмірі 700 мільярдів юанів – близько 90 мільярдів євро. Майже на 4 трильйони євро випустять облігацій місцеві уряди. Інфляція та дефіцит бюджету становитимуть по 3%.

Рекордними будуть витрати на оборону. Вони зростуть на 7,2% і перевищать 213 мільярдів євро. Як зазначає Reuters, щодо Тайваню в щорічній доповіді уряду більше не існує згадки про можливість “мирного возз’єднання”.

Сесія Всекитайських зборів народних представників триватиме до наступного понеділка, 11 березня.

Як повідомляло Інше ТВ, Китайська Народна Республіка 25 лютого провела патрулювання у водах поблизу Кіньменю. Ці острови входять до Тайваню.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube