З’їзд народних депутатів невизнаного Придністров’я вирішив звернутись до росії «із проханням захистити від посилення тиску Молдови»


15:5528.02.2024

VII З’їзд депутатів усіх рівнів невизнаного Придністров’я вирішив звернутись до ради федерації і держдуми росії «із проханням захистити від посилення тиску Молдови».

Про це пишуть «Новости Приднестровья», передає Інше ТВ.

Рішення VII З’їзду народних депутатів усіх рівнів:

1. Звернутися до Ради Федерації і Державну Думу Росії із проханням реалізації заходів захисту Придністров’я за умов посилення тиску Молдови. У Придністров’ї мешкають понад 220 тисяч громадян Росії. Росія бере участь у миротворчій місії на Дністрі та є гарантом та посередником у переговорному процесі.

2. Звернутися на адресу Генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй з проханням врахувати невід’ємні права придністровського народу, гарантовані міжнародними нормами, припинити порушення сусідньої Молдови прав і свобод громадян Придністров’я та не допустити провокацій, що ведуть до ескалації напруженості.

3. Звернутись на адресу учасників міжнародного переговорного процесу у форматі «5+2».

4. Звернутися до Організації з безпеки та співробітництва в Європі із закликом вплинути на керівництво Молдови з метою повернення до адекватного діалогу в рамках міжнародного переговорного процесу та забезпечити умови для цивілізованого врегулювання конфлікту.

5. Прийняти звернення на адресу Міжпарламентської Асамблеї держав – учасниць Співдружності Незалежних Держав із закликом до недопущення ескалації на Дністрі.

6. Прийняти звернення на адресу Парламенту Європейського Союзу з проханням докласти зусиль для запобігання тиску Молдови та порушення прав та свобод придністровців.

7. Прийняти звернення на адресу Міжнародного комітету Червоного Хреста із закликом забезпечити умови для забезпечення соціально-гуманітарних прав, інтересів та невід’ємних свобод усіх мешканців Придністров’я.

Як повідомляло Інше ТВ, В НАТО висловились щодо зазіхань РФ на Придністров’я і сказали, що робитимуть



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube