Вже з березня бельгійці розпочнуть втілювати в Україні проекти відновлення інфраструктури – за рахунок $150 млн. від «заморожених» російських активів


15:5628.02.2024

Вже з березня бельгійці розпочнуть втілювати в Україні проекти відновлення критичної та соціальної інфраструктури.

Про таке домовились на зустрічі команда Міністерства розвитку, громад, територій та інфраструктури України та Міністр співробітництва у сфері розвитку та великих міст Бельгії Кароліна Женні та голова Бельгійського державного агентства з питань розвитку «ENABEL» Ян Ван Веттер.

Про це інформує Міністерства розвитку, громад, територій та інфраструктури України, передає Інше ТВ.

Згідно повідомлення, Бельгійське державне агентство з питань розвитку «ENABEL» отримало фінансування в розмірі 150 мільйонів доларів, які надійшли за рахунок “заморожених” у Бельгії російських активів. Відтак, на зустрічі обговорювали можливість співпрацювати у спільному зі Світовим Банком проекті «HOPE», метою якого є відновлення пошкодженого внаслідок бойових дій житла, зокрема, шляхом отримання компенсації. Також проект спрямований посилити спроможності громад у відновленні.

На зустрічі з бельгійською делегацією в якості основного цифрового інструменту обговорювали Державну цифрову екосистему управління відновленням DREAM, яку побудували за принципом «всі бачать все». DREAM надає можливість пріоритезувати проекти відновлення та надавати їм першочергову підтримку. А також контролювати хід робіт та витрати на кожному етапі.

Як повідомляло Інше ТВ, на початку лютого Бельгія запропонувала план вилучення заморожених російських активів.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube