В НАТО висловились щодо зазіхань РФ на Придністров’я і сказали, що робитимуть


11:2227.02.2024

Якщо Росія вирішить анексувати Придністров’я, НАТО засудить такі дії і продовжить підтримувати Молдову, заявив заступник голови НАТО Мірча Джоане. За словами посадовця, Путін раніше планував “заманити Україну в пастку”, в тому числі через сепаратистський регіон Молдови, але наразі не має сил для цього.

Про це пише Realidadea.md.

“Якщо ми трохи озирнемося назад, він активував так звані референдуми в Придністров’ї та Осетії. І в Абхазії, і в Грузії. Вони абсолютно недійсні з міжнародної точки зору. Те, що, як я розумію, станеться, – це, швидше за все, оголошення нових торговельних угод між Росією і Придністров’ям. Референдум відбувся кілька років тому”, – сказав Джоане в інтерв’ю ProTV.

Заступник Генерального секретаря НАТО також зазначив, що Молдова є важливою країною, але він переконаний, що Україна чинитиме опір, і з військової точки зору наразі неможливо, щоб Румунія і НАТО мали кордон з Україною.
Водночас Геоане згадав про майбутні вибори в кількох країнах світу, натякнувши, що до їх проведення може бути причетна Москва.

Нагадаємо, що протягом останнього тижня з’явилися чутки про те, що Тирасполь може звернутися до Росії з проханням про членство 28 лютого. Кишинів і Київ заявляють, що не мають інформації про такі наміри.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube