Вірменія впевнена в агресивних намірах Азербайджану, але заморозила членство в ДКБ


11:2223.02.2024

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Азербайджан готується до нової війни. Через кілька днів після зустрічі в Німеччині з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, яку Алієв назвав “конструктивною”, Нікол Пашинян вважає, що обіцянки мирного врегулювання кризи між двома країнами на місцях спростовуються діями Азербайджану.

Баку бачить сьогоднішню Вірменію як “Західний Азербайджан”, поскаржився вірменський прем’єр-міністр в ефірі телеканалу France 24.

За його словами, президент Ільхам Алієв не хоче мирного договору, заснованого на взаємному визнанні територіальної цілісності, а прагне захопити нові території у Вірменії.

Що стосується військової допомоги Франції його країні, прем’єр-міністр відкинув звинувачення Баку в тому, що Париж підливає масла у вогонь, зазначивши, що Азербайджан витрачає “мільярди євро” на власне озброєння.

Він повторив, що кілька місяців тому Росія “відкрито закликала вірменське населення до повалення уряду”. Нікол Пашинян додав, що “пропаганда” Москви проти нього не припиняється.

Прем’єр-міністр Вірменії сказав, що він особливо стурбований викраденням російського дезертира Дмитра Сетракова російськими солдатами у Вірменії.

“Ми не можемо миритися з незаконними діями” на нашій території, сказав він і попередив, що будуть “наслідки”, якщо вимоги Єревана залишаться без відповіді.

Він також пояснив, що участь Вірменії в Договорі про колективну безпеку (ДКБ), в якому домінує Москва, була “заморожена”, стверджуючи при цьому, що питання збереження російської військової бази у Вірменії не стоїть на порядку денному.

Додамо, що військова база РФ була розгорнута на півночі Вірменії за договором Москви та Єревану від 1995 року. Термін дії договору продовжили до 2044 року.

Нагадаємо, раніше Вірменія заявила, що вона не союзник РФ проти України



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube