Вірменія не союзник РФ проти України – Пашинян


13:5512.02.2024

Вірменія не виступає союзником Росії у війні проти України. Про сказав прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян в інтерв’ю The Telegraph, оприлюдненому напередодні, пише Кореспондент.

“Коли тільки почалася війна в Україні, я дав інтерв’ю CNN і сказав, що ми не союзники Росії в питанні України. І це – реальність. Але я також хочу сказати, що наша безпекова співпраця із США, Францією чи іншими нашими партнерами не спрямована проти іншого нашого безпекового партнера. Інша справа, що у самих наших партнерів є побоювання з приводу того, як співпраця з ними може вплинути на їхні системи безпеки. Ми намагаємося вирішувати це питання з нашими партнерами в рамках спільного порядку денного, будучи максимально прозорими”, – заявив він.

За словами Пашиняна, членство в НАТО, очевидна “червона лінія” для Росії, “не є питання, яке ми обговорювали чи обговорюємо”.

Він також припустив, що Вірменія може переосмислити своє членство в ОДКБ.

“У Вірменії ведуться певні дискусії щодо того, чи відповідає стратегія, заснована на альянсі, довгостроковим інтересам країни”, – сказав вірменський прем’єр.

Читайте: Пашинян допустив підписання миру з Азербайджаном у найближчому майбутньому



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube