Боррель закликав країни ЄС терміново збільшити поставки снарядів Україні


11:0323.02.2024

Очільник дипломатії ЄС закликав країни-члени Союзу терміново збільшити поставки боєприпасів Україні.

«Нічого не робити — це не варіант», — наголосив Жозеп Боррель у листі до міністрів закордонних справ і оборони 27 країн.

Про це повідомляє «Польське радіо», передає Інше ТВ.

Жозеп Боррель написав, що українським військовим важко боротися з агресором через брак боєприпасів. Він додав, що снаряди Україні потрібні терміново і у величезних кількостях. Жозеп Боррель наголосив, що за затримки з поставками боєприпасів українці платять життями і послаблюється обороноздатність України.

Очільник дипломатії ЄС закликав країни-члени підтримувати Київ усіма можливими способами — надавати боєприпаси зі своїх запасів, якщо такі є, замовляти виготовлення боєприпасів, бажано у Європі, купувати снаряди, які вже є на ринку, або фінансувати українську промисловість.

Жозеп Боррель пояснив, що європейська промисловість вже збільшила виробничі потужності на 40% і може виробляти більше, якщо будуть конкретні замовлення з відповідним фінансуванням.

Він також написав, що Європейське оборонне агентство уклало 60 рамкових контрактів на боєприпаси калібру 155 міліметрів, що не всі контракти були виконані і що ще можуть бути розміщені замовлення на 1,5 мільярда євро. А також зазначив, що є інформація про наявні боєприпаси, які за фінансування можуть бути негайно доставлені в Україну.

Нагадаємо, ЄС обіцяв передати Україні мільйон боєприпасів до березня 2024 року. Наразі відомо, що буде доставлено трохи більше половини обіцяного. Більшої кількості боєприпасів можна сподіватися до кінця року.

Як повідомляло Інше ТВ, Придбання артснарядів та боєприпасів для ППО: Данія оголосила про новий пакет військової допомоги України на суму 1,7 млрд.крон



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube