«Тут точно стирчать велетенські московські вуха» – військовий експерт про напад ХАМАС на Ізраїль


18:2507.10.2023

росії вигідний конфлікт, що спалахнув на Близькому Сході, через намагання перекреслити ініціативи США щодо створення стратегічного союзу Ізраїлю і Саудівської Аравії, а також через зрив потенційних постачань ізраїльської зброї до Європи, які б створювали умови для вивільнення озброєнь, що могли бути передані Україні. 

Таку думку у коментарі Military Media Center висловив військовий експерт полковник Петро Черник, коментуючи сьогоднішню масовану атаку ХАМАС на Ізраїль. 

«Тут точно стирчать велетенські московські вуха. Вони в такий спосіб зривають поставки зброї ізраїльтян в Європу, і відповідно з Європи та зброя, яка вивільняється, може піти до нас. Також вони зривають угоду між Ізраїлем і Саудівською Аравією», – зазначив експерт. 

На його думку, неготовність Ізраїлю до цієї атаки свідчить про те, що єврейська держава занадто довірилась впливу Москви на палестинські угруповання та Іран. 

«Вони (росіяни – ред.) насправді впливають, але не в тому контексті, який був потрібний Ізраїлю», – сказав офіцер.

На думку експерта, конфлікт також вигідний Ірану, який здавна розцінював Ізраїль «як абсолютне зло», що заважає планам поширити свій вплив і вийти на Середземне море. 

«І як би це не дивно звучало, Китай також зацікавлений у цих процесах, щоб як найсильніше відволікти США  від цього регіону, бо потенційно вони все-таки бачать себе там головною домінантою, а Іран для нього ніщо інше, як інструмент», – підсумував експерт.

Як повідомляло Інше ТВ, Ізраїль масовано обстріляли ракетами, на півдні йдуть бої з бойовиками Сектору Газа (ВIДЕО)

Також повідомлялось Для українців в Ізраїлі випустило рекомендації посольство України



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube