За підрив Каховської ГЕС несе відповідальність росія – ізраїльська розвідка


07:0408.06.2023

Міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен заявив що, за оцінками ізраїльської розвідки, росія несе відповідальність за вибух дамби у Новій Каховці на півдні України, що спричинило затоплення великих територій у Херсонській області.

Про це повідомляє  Zaxid.net з посиланням на ізраїльську газету Haaretz.

Як повідомляється, напередодні МЗС країни виступило з офіційною заявою, в якій засудило вибух дамби, але не назвало росію відповідальною за атаку. У повідомленні, опублікованому речником міністерства Ліором Хаітом, було вказано, що «тисячі невинних громадян знаходяться під загрозою через жахливі руйнування».

Натомість 7 червня в інтерв’ю Елі Коен сказав, що Ізраїль підтримує західний світ у підтримці України, але «поводиться відповідально з огляду на ситуацію, в якій він опинився».

Він згадав про причетність Росії до того, що відбувається на Близькому Сході, та велику єврейську громаду в країні.

«Ми не в Західній Європі, ми в складному регіоні», – сказав Коен, додавши, що «незважаючи на те, що ми в дуже складному регіоні, ми простягаємось до України, допомагаючи їй у гуманітарний спосіб, і зараз сприяємо реалізації системи оповіщення, які врятують життя українських громадян».

Зауважимо, що після російського вторгнення в Україну Ізраїль у багатьох випадках уникав притягнення москви до відповідальності за дії, що суперечать міжнародному праву, які мали місце на території російської окупації. Цього року Коена критикували за те, що він уникав згадки про Росію під час свого візиту до міста Буча, де російська армія вчинила воєнні злочини.

Як повідомляло Інше ТВ, Прем’єр-міністр України закликав ООН, МКЧХ і інші гуманітарні організації взяти на себе евакуацію цивільних з затопленої окупованої росіянами території (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube