У Празі «виросте» дерево побажань і молитов за Україну


07:3308.06.2023

До 18 червня громадський простір у центрі Праги збагатить оригінальний об’єкт від художників Александри Вайд і Домініка Ланга.

Інсталяція, що складається з трьох допоміжних елементів і нагадує дерево бажань, була створена у співпраці трьох організацій: UMPRUM, Національного театру та Charity Czech Republic на підтримку збору коштів Charity for Ukraine, метою якого є забезпечення водою жителів зон, де точилися бої.

Про це повідомляє Charity Czech Republic, передає Інше ТВ.

«Об’єкт складається з трьох окремих елементів: старого стовбура дерева, довгої дерев’яної призми та металевої труби, які підтримують і врівноважують один одного», — описує його співавтор Александра Вайд, додаючи, що одне не може існувати без іншого.

«Їхня синергія створює оригінальний витвір мистецтва, який метафорично зображує принцип солідарності, який несе в собі ідею, що я завжди є частиною цілого, а ціле є невід’ємною частиною індивіда», – додає Домінік Ленг, другий керівник автори та керівник скульптурної майстерні празького UMPRUM.

Всі три елементи одночасно оповиті жовтою смугою, а на гілці розміщена синя кулька. Колір цих деталей говорить про відношення об’єкта до України. Уважний глядач не пропустить той факт, що на поверхні старого стовбура дерева багато дрібних дірок і щілин різного розміру і глибини. «Вони призначені для того, щоб кожен перехожий міг помістити в них свої бажання, написані на аркушах паперу, з вірою, що їхні молитви будуть почуті», – додає митець.

«Ми думали, що таке поєднання різних елементів стане найкращим нагадуванням про російську агресію в Україні та буде загальнозрозумілим, а це означає пам’ять про інших жертв і жертв у всьому світі, а не лише в місцях, які постраждали від війни», – пояснює Вайд. .

Частиною всієї експозиції є також виставка виразних великоформатних фотографій, яка була створена до річниці початку конфлікту під назвою «Рік з Україною в об’єктиві німецького фотографа Філіпа Спалека».

Як повідомляло Інше ТВ, У Чехії ремонтуватимуть українські танки Т-64



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube