Польща підтримує план вступу України до НАТО на саміті Північноатлантичного Альянсу в Вільнюсі – Моравецький


07:0414.04.2023

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький підтвердив підтримку Варшавою плану вступу України в Північноатлантичний Альянс, який передбачав би певні гарантії безпеки, на саміті НАТО у Вільнюсі.

Як повідомляє “Європейська правда” з посиланням на TVN24, про це Моравецький заявив під час виступу в аналітичному центрі Atlantic Council у Вашингтоні.

За словами прем’єр-міністра Польщі, Україна “довела, що належить до вільного світу, хоче захищати наші цінності: свободу, суверенітет, солідарність”, а тому вона має отримати прямий шлях до вступу в НАТО, який містив би гарантії безпеки.

“Саміт НАТО у Вільнюсі – найкраще місце для цього. Я сподіваюся, що це станеться, хоча це буде нелегко”, – сказав глава польського уряду.

Моравецький окремо підкреслив необхідність рішучої підтримки України для протистояння Росії, зокрема зброєю, яка необхідна для майбутнього українського контрнаступу.

“Я думаю, що це одне з найважливіших питань – у мене є серйозні побоювання, що громадська думка в Західній Європі, можливо, і в США, втомлюється. Я бачу цю втому скрізь, особливо в Західній Європі”, – зазначив він.

У Росії, додав прем’єр Польщі, ситуація інакша: громадська думка підтримує Путіна і його дії, “так само, як німецька громадська думка підтримувала дії Гітлера в 1930-х роках”.

“Тому нам не варто розраховувати на великі революційні зміни в Росії, в той час як Путін розраховує на такі зміни на Заході. Це те, що викликає моє серйозне занепокоєння”, – зазначив Моравецький.

Як повідомляло Інше ТВ, за інформацією ЗМІ, США, Німеччина та Угорщина виступають проти намірів інших держав-членів НАТО запропонувати Україні на липневому саміті у Вільнюсі “дорожню карту” для членства в Альянсі. 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube