Хто такий Фархад Ахмедов, який “спалився” на “плівках з Пригожиним”, і чи дійсно він в РФ втратив все


06:4531.03.2023

На рахунках Фархада Ахмедова в російських банках залишилося 45 млрд. рублів – всупереч заявам про відсутність зв’язків із Москвою. Завислий у РФ бізнес, можливо, впливає на спроби видалити публікації “бесіди з Пригожиним”.

Про це повідомляє Телеграм-канал Можем объяснить.

Згідно з витеклою базою ФПС, з якою ознайомився канал, на рахунках бізнесмена в російських банках залишилося майже 45 млрд. рублів ($526 млн), в основному в Сбербанку. Крім того, олігарх володіє фірмами “Авігаль” і “Удан”, які займаються рекламою і вирощуванням рослин у Москві та Удмуртії (відкрито у 2019 і 2021 роках).

Це суперечить запевненням бізнесмена у злитій “бесіді з Пригожиним”, що в нього “забрали бізнес” у Росії. Суперечить цим словам і реакція на публікації прослуховування: якісь люди від імені Ахмедова стали пропонувати гроші за видалення записів. З такою пропозицією двоє людей звернулися до каналу ЧТД; аналогічні пропозиції надходили й іншим каналам.

“Вивести гроші з підсанкційного банку можливо, але це не так просто і не так швидко. Сбербанк може перевести їх у банки-партнери за кордоном, у тому ж Азербайджані. А банк-кореспондент, який прийме гроші, може отримати з цього відсоток”, – пояснив “МО” цей механізм керівник російської “Трансперенсі” Ілля Шуманов.

Ахмедов уже понад 10 років живе в Баку, де вкладається в різні сектори економіки Азербайджану. Проте у квітні 2022 року олігарх потрапив під західні санкції як людина, що “працює в секторах економіки, які забезпечують істотне джерело доходу уряду РФ.

Як і було сказано в бесіді, Ахмедов після затяжного конфлікту з “Газпромом” продав 49% “Нортгазу” за $1,375 млрд “Новатеку”, який контролюють друзі Путіна. Але значну частину виручки бізнесмен вклав в акції Ощадбанку, “Газпрому”, “Лукойлу”, “Норнікеля”, “Магніту” і того ж “Новатека”.

Нагадаємо, в мережу злили розмову продюсера Пригожина з російським бізнесменом-екссенатором. Що в РФ насправді думають про владу і війну (АУДІО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube