Підтримка України, мирний план Зеленського, суд над російськими військовими злочинцями і недопуск російських і білоруських спортсменів на Олімпіаду: парламент Естонії прийняв заяву


19:4522.02.2023

У середу, 22 лютого, Рійгікогу (парламент Естонії) ухвалив подану 94 депутатами заяву на підтримку народу України. За ухвалення заяви проголосували 85 депутатів парламенту.

Про це пише естонське видання ERR.ee, передає Інше ТВ.

У заяві, крім підтримки України, реалізації мирного плану президента Володимира Зеленського та відправки під суд російських військових злочинців, закликають також не допускати російських та білоруських спортсменів до Олімпійських ігор.

“Рійгікогу засуджує спроби дозволити спортсменам, які представляють режими Росії та Білорусі, брати участь у міжнародних змаганнях та Олімпійських іграх, порушуючи принципи Олімпійської хартії. Ані Міжнародний олімпійський комітет, ані жодна інша особа не може зберігати нейтралітет щодо розв’язаної російським терористом геноциду; прикривати вищезгадані злочини олімпійським прапором – аморально та недозволено”, – зазначено у заяві.

З початку минулого року Рійгікогу виступив із п’ятьма заявами та одним зверненням на підтримку України та з засудженням діяльності Росії.

18 січня парламент прийняв подану 28 членами Рійгікогу заяву на підтримку територіальної цілісності України; 23 лютого – подана 86 членами Рійгікогу заява про агресію Росії проти України; 14 березня – подане 28 членами Рійгікогу звернення до парламентів держав-членів Європейського союзу та НАТО та інших держав із закликом підтримати запровадження додаткових санкцій та офіційну заяву України про набуття статусу держави-кандидата Європейського союзу; 21 квітня – подана 84 членами Рійгікогу заява про військові злочини Російської Федерації та геноцид в Україні; 18 жовтня – подана 85 членами Рійгікогу заява про засудження анексії території України та оголошення російського режиму терористичним.

Як повідомляло Інше ТВ, Латвійський Сейм вирішив, що конфісковані у п’яних водіїв автомобілі можна буде передавати Україні



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube