Латвійський Сейм вирішив, що конфісковані у п’яних водіїв автомобілі можна буде передавати Україні


23:0917.02.2023

В остаточному читанні парламент Латвії ухвалив поправки до закону про підтримку цивільного населення України, які передбачають можливість безоплатної передачі транспортних засобів, що належать державі, у власність уряду України для підтримки українського суспільства.

Про це пише естонське видання ERR.ee з посиланням на портал Rus.LSM.lv.

“Наразі ми можемо реалізувати конфісковані у п’яних водіїв транспортні засоби, продавши їх, здавши на переробку або розібравши на запчастини, проте ми бачимо, що за нинішніх умов вони були б корисною підтримкою для народу України”, – каже голова комісії з оборони , внутрішніх справи та запобігання корупції Раймонд Бергманіс.

Передбачено, що рішення про передачу транспортних засобів, що належать державі, у кожному конкретному випадку прийматиметься Кабінетом міністрів відповідно до положення про порядок безоплатної передачі державного рухомого майна у власність іноземних урядів та міжнародних організацій.

Процес передачі транспортних засобів планується організувати через організацію, яка співпрацює з урядом України та отримала конкретні запити щодо допомоги, йдеться в інструкції до закону.

Начальник відділу превенції Головного управління поліції порядку Держполіції Андріс Рінкевіц сказав, що більше половини водіїв, які потрапили за кермом у нетверезому стані, їздять на чужих машинах.

Як повідомляв Rus.LSM.lv, 25 листопада минулого року набули чинності поправки до Кримінального закону, які передбачають кримінальну відповідальність за керування транспортним засобом у стані сп’яніння або навчання водінню у п’яному вигляді, якщо під час перевірки на алкоголь його концентрація в крові перевищує 1,5 проміле. Також кримінальна відповідальність передбачена за їзду у стані наркотичного чи психотропного сп’яніння. За таке злочинне діяння загрожує позбавлення волі на строк до 1 року, або арешт, або нагляд служби пробації, громадські роботи або грошовий штраф з позбавленням прав водія на строк від 3 до 5 років.

Також особі, яка була затримана в стані сп’яніння з концентрацією алкоголю в крові понад півтора проміле, або відмовилася від перевірки на алкоголь та інші речовини, що дурманять, загрожує конфіскація транспортного засобу. Якщо ж злочин скоєно на автомашині іншої особи, з винного за законом буде стягнуто повну або часткову вартість цього вилученого автомобіля.

Як повідомляло Інше ТВ, Військові Миколаївщини отримали від партнерів з Латвії світлове обладнання для виявлення ворожих дронів (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube