росія випробує ракету на навчаннях з Китаєм та ПАР


06:0718.02.2023

У п’ятницю росія, Китай та Південна Африка збираються розпочати військово-морські навчання біля південноафриканського узбережжя Індійського океану, демонструючи тісні зв’язки трьох країн на тлі вторгнення росії до України та напружених відносин Китаю із Заходом. Про це пише Associated Press, інформує УНН.

Десятиденні навчання під назвою «Мосі II» присвячені першим роковинам вторгнення росії в Україну 24 лютого.

Російський фрегат «Адмірал Горшков» прибув до Кейптауна на початку цього тижня з літерами «Z» і «V» на бортах.

На знак протесту невелика яхта під українським прапором пропливла повз російський фрегат у гавані Кейптауна. Очікується, що південноафриканські протестувальники, які виступають проти навчань, проведуть демонстрацію біля консульства росії у Кейптауні у п’ятницю.

Прибуття фрегата викликало значні суперечки, оскільки він озброєний новітніми гіперзвуковими ракетами «Циркон» – зброєю, яка, за словами росії, може проникнути через будь-яку протиракетну оборону і вразити цілі на морі та на суші.

За повідомленням російського державного інформаційного агентства ТАРС, військовий корабель має випробувати ракету «Циркон» під час спільних військово-морських навчань. Випробування стане першим запуском ракети у рамках міжнародних навчань.

Згідно з заявою південноафриканських військових, крім «Адмірала Горшкова» у морських навчаннях візьмуть участь російський нафтовий танкер для дозаправки, південноафриканський фрегат і три китайські кораблі – есмінець, фрегат і допоміжне судно.

Очікується, що у навчаннях візьмуть участь щонайменше 350 військовослужбовців військово-морського флоту та інших родів збройних сил ПАР.

Морські навчання пройдуть із Дурбана та Річардс-Бей, портів південноафриканської провінції Квазулу-Натал.

Читайте: Чи впливають ракетні обстріли росіян на курс долара в Україні: відповідь голови НБУ



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube